Waterkering voor het Groninger Forum

Waterkering voor het Groninger Forum

Het Groninger Forum moet een cultuur- en informatiecentrum in het hart van Groningen stad worden. Het centrum wordt door BAM Bouw Techniek in samenwerking met BAM Civiel Noordoost gebouwd. Bij het ontwikkelen van de waterkering waren er twee uitdagingen: er moest een dampopenfolie om hoekstukken worden aangebracht en deze folie moest brandveilig zijn.

Vilton bood hiervoor de DELTA-FASSADE B, DELTA QUICKFIXX / Tape Type FAS. Dit is een UV-bestendige folie die volkomen regendicht is. De DELTA FASSADE B bestaat uit wit PES vezelvlies, gecoat met een zwarte polyacrylaatlaag. De folie bevat een vlamvertrager waardoor er geen vlamvoortplanting tussen verdiepingen kan ontstaan. De brandwerendheid blijft behouden, ongeacht de ondergrond waarop het aangebracht wordt (Brandweerstand: B-s2,d0, EN 13501-1).

Vanwege de speciale maatvoering is de waterkering in de fabriek van Vilton geprefabriceerd en heeft Vilton het onder begeleiding laten monteren. Daarbij werden speciale DELTA QUICKFIXX schroeven gebruikt die het montageproces makkelijker maakten. Doordat Vilton het hele proces begeleidde, van ontwerp, prefabricatie tot montage, is de klant volledig ontzorgd en verzekerd van kwaliteit.

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!