maakt gebouwen stil

Silent Building

Dit is een knop

verbeter de nagalmtijd

Viltsonic

Visually yours

Isonic Visual

Silent Building, de belofte voor een ‘stil’ gebouw

Vilton heeft een eigen team van technisch specialisten, ingenieurs en monteurs met jarenlange ervaring met trillingsisolatie en het verbeteren van de ruimte-akoestiek. Hierdoor weten wij precies wat nodig is om geluidsoverlast in gebouwen te voorkomen en de oplossingen en materialen optimaal in te zetten. Natuurlijk in combinatie met een fraai design.

Professionals in akoestiek

Vilton heeft een eigen team van ervaren technisch specialisten, ingenieurs en monteurs. Wij weten precies wat nodig is om geluidsoverlast in gebouwen te voorkomen en de oplossingen en materialen optimaal in te zetten, in combinatie met een fraai design. Stel: u bouwt een hotel. Dan kan Vilton u al vanaf de fundering helpen aan een stille constructie. Van de akoestisch optimale eet- en feestzaal tot aan de akoestische inrichting van de kamers aan toe. Zodat gasten geen geluidsoverlast ervaren.

Trillings- en ruimte-akoestiek

Vilton heeft met succes het geluid van snelwegen, treinverkeer, poppodia, gymzalen op verdiepingen en stampende machinekamers weten te isoleren. Maar ook interne geluidsbronnen, zoals lawaaiige collega’s, een galmende aula of schadelijke gymzalen met een te lange nagalmtijd weet Vilton goed te dempen. Vilton’s eigen team van specialisten en een breed aanbod van akoestische materialen maakt dit mogelijk. Technisch goed onderbouwde producten met veelzijdige esthetische mogelijkheden.

Advisering in het voortraject

Door van begin tot einde de akoestische aspecten van bouwprojecten te begeleiden, zowel ruimte- als trillingsakoestisch, maakt Vilton geluid in een gebouw perfect beheersbaar. Onze engineers denken graag mee over constructieve akoestische oplossingen naar aanleiding van het akoestisch advies van het akoestisch adviesbureau, de constructeur of de architect.  Zo hoeven ontwerpen niet gewijzigd te worden in een later stadium. Achteraf akoestiekproblemen oplossen kan, maar is vaak lastiger en daardoor duurder.

Wat silent building voor u kan betekenen

Vilton Services beschikt over eigen allround vaklieden en middelen om adequaat ondersteuning te verlenen op uw project. Gemotiveerde, betrouwbare en resultaatgerichte vakmensen.

Vilton beschikt over een eigen afdeling Engineering & Ontwikkeling voor het projectmatig uitwerken van technische vraagstukken. De engineers ondersteunen onze technisch adviseurs en specialisten.

Onze ingenieurs kunnen de prestaties van akoestische materialen en systemen berekenen zodat ze een goed onderbouwd advies kunnen geven over het te gebruiken productsysteem met een berekening.