Silent Building

Silent Building

Wat is Silent Building?
Silent Building is de belofte van Vilton voor een stil gebouw. Vilton heeft een eigen team van engineers en technisch adviseurs met vele jaren ervaring met trillingsisolatie en het verbeteren van de ruimte-akoestiek. Hierdoor weten wij precies wat nodig is om geluidsoverlast te voorkomen, een efficiënt bouwproces in gang te zetten en de esthetische visies van architecten te realiseren.

In het begin van het ontwerpproces kunnen onze engineers meedenken over constructieve oplossingen. Vilton biedt oplossingen om wanden, vloeren en plafonds te ontkoppelen. In een later stadium kan Vilton ook meedenken over het interieurontwerp met speciale aandacht voor ruimte-akoestiek. Het Vilton assortiment bevat diverse geluidsabsorberende producten voor ruimtes waar geluid te lang weerkaatst. Bijvoorbeeld Viltsonic wandpanelen, Isonic akoestische fotopanelen en geluidsabsorberende Isonic Wool.

Geluidsabsorberende wandpanelen van Vilton in het Atlas Theater (Emmen)
Viltsonic Sport akoestische wandpanelen in het Zernike College (Groningen)
Trillingsisolatoren op de constructie van het Groninger Forum

De Vilton producten en systemen kunnen vervolgens door de monteurs van Vilton Services op de bouwplaats worden aangebracht. Door van begin tot einde de akoestische aspecten van bouwprojecten te begeleiden met aandacht voor zowel trillingsisolatie als ruimte-akoestiek, maakt Vilton geluid in een gebouw perfect beheersbaar.

In principe maakt het type geluid daarbij niet uit. Vilton heeft met succes het geluid van snelwegen, treinverkeer, inpandige poppodia en draaiende machinekamers weten te isoleren. Maar ook interne geluidsbronnen, zoals nagalmende stemmen, lawaaiige collega’s of kantoorapparatuur, heeft Vilton goed weten te dempen. Met Silent Building van Vilton kunt u dus rekenen op een ‘stil’ gebouw.

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!

Gerelateerde diensten en producten