De voordelen van luchtdicht bouwen - Vilton
De voordelen van luchtdicht bouwen

De voordelen van luchtdicht bouwen

Luchtdicht bouwen is in veel gevallen niet alleen verplicht, maar het biedt eindgebruikers ook vele voordelen. Vilton heeft de vijf belangrijkste voor u op een rij gezet:

• Energiebesparing
Luchtdicht bouwen draagt bij aan een energiezuinig gebouw, doordat warme lucht niet kan ontsnappen. Daarom is luchtdicht bouwen vereist voor alle nieuwbouwwoningen. Het is logischerwijs een integraal onderdeel van passief bouwen. Een passief gebouw is comfortabel qua temperatuur, garandeert een zeer goede kwaliteit binnenlucht, is geluidwerend en heeft een extreem laag energieverbruik.

• Comfortverbetering
Doordat luchtdicht bouwen zorgt voor een strikte scheiding tussen binnen- en buitenlucht ontstaat binnen een prettig leefklimaat. Een gebouw dat luchtdicht is heeft geen last van tocht en de temperatuur binnen is goed te beheersen met minder energie.

• Vochtproblemen voorkomen
Luchtdichtheid achter de warme zijde van de gevelconstructie is noodzakelijk om de koude of droge buitenlucht niet in contact te laten komen met de warme en vochtige lucht die in een gebouw aanwezig is. Hierdoor wordt vocht- en schimmelproblematiek door condensatie voorkomen.

• Geluidwering
Door een gebouw luchtdicht te maken, wordt het ook voor geluidsgolven moeilijker om binnen te dringen in een gebouw. Een nauwelijks zichtbaar kiertje van 1 mm over een lengte van een meter verlaagt de akoestische prestatie van een gebouw al met 10 dB. Wie de gevels van een huis geluidsdicht maakt, heeft dus minder last van bijvoorbeeld stemmen, auto’s of andere geluidsbronnen van buiten.

• Waardeverhoging
Een luchtdichte woning is de nieuwe standaard doordat deze energie bespaart, comfortabel is, vochtproblemen voorkomt en geluiden weert. Dit zijn voordelen die eigenlijk iedere huizenbezitter wenst. Logischerwijs is een luchtdichte woning meer waard.

Wilt u meer weten over luchtdicht bouwen? Bent u benieuwd naar het Vilton V4-systeem? Download hier de Vilton Luchtdicht bouwen brochure.

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!

    Werken bij