Luchtdicht bouwen - Vilton

Luchtdicht bouwen

Hermetische dichting van kieren en naden met Vilton

Kwaliteit en ontzorging van A tot Z
Ons team kan het luchtdicht maken van een gebouw geheel voor zijn rekening nemen. We denken mee over de detaillering van uw bouwproject, leveren de benodigde middelen en kunnen desgewenst met eigen monteurs de luchtdichte detaillering aanbrengen. Onze technisch adviseurs, engineers en monteurs weten door hun jarenlange ervaring en goede opleiding precies wat nodig is om gebouwen te beschermen tegen de infiltratie van lucht, water en geluid.

Vilton biedt kwaliteit:
• door het beste systeem te selecteren voor ieder detail
• door zorgvuldig producten te monteren met oog voor weersomstandigheden
• door als eigen producent van bouwmaterialen productkwaliteit streng te monitoren

Vilton biedt personeel:
• met jarenlange ervaring en een goede opleiding
• met een VCA-certificaat
• dat betrokken is op het project waaraan ze werken

Vilton ontzorgt klanten maximaal:
• door planning en organisatie aan onze werkvoorbereiders over te nemen
• door weersonafhankelijke montage
• door advies en montage op basis van situatie en geplande detaillering

Complete pakketten voor luchtdicht bouwen
Vilton vindt het belangrijk dat klanten de productoplossingen en bouwmethoden krijgen die bij hen passen. Daarom werkt Vilton met het V4-systeem en levert bijpassende productpakketten. Dit zijn complete servicepakketten voor de afdichting van kozijnen, wanden, dakkappen, vloeren, inclusief de afdichting van de kruipruimte. Met het V4-systeem biedt Vilton een pasklare oplossing en is de luchtdichting in één keer goed geregeld. Vilton biedt de volgende pakketten:

V1: Vloer afdichting
V2: Kozijn afdichting
V3: Wand afdichting
V4: Dakkap afdichting

Met deze productpakketten biedt Vilton producten die zorgen dat gebouwen waterkerend, waterdicht en luchtdicht zijn. Zo worden vochtproblemen voorkomen en garanderen we een prettig leef- en werkklimaat in gebouwen die voldoen aan de vereisten van BENG. Wilt u een bouwproject versnellen en de toepassing van dichtingssystemen aan onze ervaren servicemonteurs overlaten? Kies dan voor het gemak van Vilton Services.

Voldoe aan de normen
In Nederland moet bij het bouwen altijd gelet worden op de luchtdichtheid. Deze eisen zijn in het Bouwbesluit opgenomen. In Nederland werd de mate van luchtdichtheid (uitgedrukt in de qv;10-waarde) ingedeeld in drie klassen luchtdichtheid voor de EPC-berekening, de Energieprestatiecoëfficiënt. EPC drukt de maat voor energiezuinigheid van een gebouw uit. De opvolger van EPC is BENG, wat staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw die de energieprestaties volledig anders regelt.

Onze technisch adviseurs helpen u graag. Meer weten over de normen? Klik hier.

Voordelen van luchtdicht bouwen
Soms denkt men dat luchtdicht bouwen ongezond is. Frisse lucht is toch belangrijk? Dit is een begrijpelijke misvatting. Het is belangrijk een onderscheid te maken tussen ongewenste infiltratie en ventilatie. Bij in- en exfiltratie dringt lucht oncontroleerbaar een gebouw in of verlaat lucht op ongewenste wijze het gebouw. Bij ventilatie wordt doelbewust lucht in een gebouw gebracht door roosters, ramen of door een mechanische ventilatie-installatie.

Wanneer lucht gecontroleerd een huis binnenkomt, heeft dit veel voordelen. Het levert een forse energiebesparing op, het zorgt voor comfort, het voorkomt vochtproblemen en het werkt geluidswerend. Meer weten over de voordelen van luchtdicht bouwen? Klik hier.

Wilt u meer weten over luchtdicht bouwen? Bent u benieuwd naar het Vilton V4-systeem?
Download hier de Vilton Luchtdicht bouwen brochure.

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!

    Relevante artikelen

    Werken bij