Luchtdicht bouwen - Vilton

Luchtdicht bouwen

Hermetische dichting van kieren en naden met Vilton

Kwaliteit en ontzorging van A tot Z

Ons team kan het luchtdicht maken van een gebouw geheel voor zijn rekening nemen. We denken mee over de detaillering van uw bouwproject, leveren de benodigde middelen en kunnen desgewenst met eigen monteurs de luchtdichte detaillering aanbrengen. Onze technisch adviseurs, engineers en monteurs weten door hun jarenlange ervaring en goede opleiding precies wat nodig is om gebouwen te beschermen tegen de infiltratie van lucht, water en geluid.

Vilton biedt kwaliteit:
• door het beste systeem te selecteren voor ieder detail
• door zorgvuldig producten te monteren met oog voor weersomstandigheden
• door als eigen producent van bouwmaterialen productkwaliteit streng te monitoren

Vilton biedt personeel:
• met jarenlange ervaring en een goede opleiding
• met een VCA-certificaat
• dat betrokken is op het project waaraan ze werken

Vilton ontzorgt klanten maximaal:
• door planning en organisatie aan onze werkvoorbereiders over te nemen
• door weersonafhankelijke montage
• door advies en montage op basis van situatie en geplande detaillering

Complete pakketten voor luchtdicht bouw
Bij Vilton kunnen zowel individuele producten als complete servicepakketten voor luchtdicht bouwen worden afgenomen. In onze productpakketten bieden we systemen voor deur- en raamkozijnen, dakkappen, openingen in kanaalplaten en opleggingen van kanaalplaten. Daarnaast kan Vilton de thermische isolatie van gevels voor zijn rekening nemen. Vilton heeft drie verschillende productpakketten samengesteld op basis van materiaal sterkte, innovatiekracht en toepassingsmogelijkheden. Ontdek ze in de Vilton brochure over luchtdicht bouwen.

Voldoe aan de normen
De regels omtrent de luchtdichtheid van een woning, gemeten in de qv;10-waarde, worden steeds strenger. Ook de eisen aan de energetisch prestaties van een huis worden steeds strenger. Sinds 1 januari 2015 is een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van 0,4 vereist, en rond 2020 benadert de toegestane norm EPC = 0 of BENG.

Onze technisch adviseurs kunnen bouwpartners uitstekend helpen om de gewenste luchtdichtheidsnormen te halen. Meer weten over de normen en bijbehorende luchtdichtheidsklassen? Klik hier.

Voordelen van luchtdicht bouwen
Soms denkt men dat luchtdicht bouwen ongezond is. Frisse lucht is toch belangrijk? Dit is een begrijpelijke misvatting. Het is belangrijk een onderscheid te maken tussen ongewenste infiltratie en ventilatie. Bij in- en exfiltratie dringt lucht oncontroleerbaar een gebouw in of verlaat lucht op ongewenste wijze het gebouw. Bij ventilatie wordt doelbewust lucht in een gebouw gebracht door roosters, ramen of door een mechanische ventilatie-installatie.

Wanneer lucht gecontroleerd een huis binnenkomt, heeft dit veel voordelen. Het levert een forse energiebesparing op, het zorgt voor comfort, het voorkomt vochtproblemen en het werkt geluidswerend. Meer weten over de voordelen van luchtdicht bouwen? Klik hier.

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!

Relevante artikelen