Industrieel bouwen - Vilton

Industrieel bouwen

Industrialisatie in de bouw is de toekomst

Een van de oplossingen voor het gebrek aan woningen, een tekort aan arbeidskrachten én stijgende bouwkosten is geïndustrialiseerd bouwen, dat wil zeggen prefab bouwen en modulair bouwen. Wist je dat we jaren geleden al startten met de productie van prefab elementen voor de bouwsector?

Nederland heeft vergeleken met andere landen relatief veel prefab en modulaire woningen. Op dit moment wordt circa 10-15 procent van de woningen al modulair gebouwd. Dat wil zeggen: compleet in de fabriek in elkaar gezet en met een dieplader naar de bouwplaats gebracht. Daarna volgt het proces op de bouwplaats.

Prefab binnen de prefab
Hiervoor kun je bij ons terecht! We leveren al jaren prefab oplossingen en elementen met een hoge kwaliteit in detaillering en uitvoering aan timmerfabrieken en fabrikanten op het gebied van modulaire bouw. ‘Prefab binnen de prefab’, noemen wij dat. Wij passen ons aan de werkmethodiek van de bouwer van de prefab woningen en timmerfabrieken aan en zorgen voor passende oplossingen. Ook gaan wij in gesprek met de aannemer én de bouwer van modulaire woningen zodat onze systemen goed aansluiten op de prefab elementen en deze niet met elkaar conflicteren. Zo ben je verzekerd van een goede luchtdichte en waterdichte aansluiting. Dit alles in het kader van de Wet kwaliteitsborging (Wkb).

Onze systemen
Wij leveren prefab systemen op het gebied van luchtdicht, waterdicht, scheurvrij en akoestisch optimaal, zoals prefab Polylood loodvervanger en loodloketten voor waterkerende afdichting van de spouw. Deze loketten worden deels machinaal in onze eigen fabriek vervaardigd en kant-en-klaar gevouwen aangeleverd. Deze kunnen vervolgens direct verwerkt worden op de bouwplaats.

Voordelen
Modulair en prefab bouwen dragen beiden bij aan de efficiëntie van het bouwproject. Het is een snelle, schone en slimme manier van bouwen in vergelijking met de traditionele bouw. Prefab loketten maken op de bouw kost veel tijd. Ook is het lastig om op de bouwplaats dezelfde constante kwaliteit en nauwkeurigheid te behalen. Dit kunnen we wel bieden door deze loketten prefab in onze eigen fabriek te maken. We leveren onze prefab Polylood en loodloketten als compleet systeem, inclusief alle hulploketten zoals hoek-, nok-, schoorsteen en eindloketten.

Maatwerk
Details om een gebouw luchtdicht, waterdicht, scheurvrij en akoestisch optimaal te maken zijn vaak niet standaard en is maatwerk nodig. Daarom produceren en leveren wij onze prefab elementen en prefab systemen in speciale uitvoeringen. Heb je technisch advies nodig of wil je een technisch vraagstuk laten uitrekenen of tekenen? Onze engineers helpen je graag. Zo zetten we ook voor prefab bouwen, semi-industrieel bouwen en modulair bouwen onze kennis, oplossingen, productsystemen en diensten in om projecten optimaal te laten verlopen, kwaliteit te garanderen en de bouwefficiëntie te verhogen.

Nieuwe productsystemen voor de prefab
De Vilton Polylood-PP slabbe is een alternatief voor de loodslab en wordt toegepast als waterkering bij lateien boven gevelopeningen, bij galerij- en balkonaansluitingen. De standaard rollengte is 4 meter, maar is nu ook verkrijgbaar tot een rollengte van 6,60 meter! Deze rollengte maakt het mogelijk om nóg meer meters, zonder lasverbindingen, te maken. Snelheid van werken én zekerheid van waterdicht.
Daarnaast zijn ook de Vilton Dakvoet, Vilton Airtight, Vilton Airtape, Vilton Firetight/ Firetape en Vilton WSW (Woningscheidende wand) nieuw in ons prefab assortiment. Ze hebben een uitstekende luchtdichtheid, zijn zeer duurzaam en snel aan te brengen, waarbij bouwaansluitingen eenvoudig luchtdicht te krijgen zijn.

Ga je ook voor het gemak van prefab binnen de prefab?
Voorkom conflicterende materialen, bespaar tijd en wees verzekerd van constante kwaliteit door onze prefab (maatwerk)oplossingen!

Direct aan de slag? Neem dan contact op met de technisch adviseur in je regio.

Meer informatie over de Vilton Polylood-PP hoeken? Bekijk hier de pagina.
Meer informatie over de Vilton EPDM manchetten? Bekijk hier de pagina.
Meer informatie over het Vilton kruipluik? Download het productblad.

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!

    Werken bij