Wijnen Bouw over water- en luchtdicht bouwen: “Het is prettig samenwerken met Vilton” - Vilton

Wijnen Bouw over water- en luchtdicht bouwen: “Het is prettig samenwerken met Vilton”

Wijnen Bouw selecteert op kwaliteit bij waterdicht bouwen en klopte bij de grootschalige nieuwbouw van het Van der Valk Hotel Venlo aan bij specialist Vilton voor advies en levering van productsystemen voor waterdichting en waterkering. “Vilton is niet alleen leverancier van bouwproducten, maar geeft ook advies en dat maakt Vilton een echte bouwpartner.”

Naast het huidige Van der Valk Hotel Venlo verrijst een prachtige aanbouw. Deze staat nog volop in de steigers, maar wordt 52 meter hoog, 12 etages, 168 hotelkamers, 12 vergaderzalen, 2 restaurants, 2 bars (waaronder een rooftop bar) én een speciale fitness- en wellnessetage. Een prachtig ontwerp en een echte blikvanger. Dat laatste wordt ook duidelijk op de bouwtekeningen met daarop dwarsdoorsnedes die aan de wand in de bouwkeet hangen. De nieuwbouw van het Van der Valk Venlo kan gerust uniek worden genoemd. Het gebouw, de inrichting en de dagelijkse exploitatie wordt duurzaam ontwikkeld. Het hotel streeft naar een circulaire economie zonder afval en daarbij wordt het hotel gezien als een grondstoffenbank. Binnen Van der Valk is dit het eerste hotel dat op deze unieke manier wordt neergezet. In de keet spreken we Yannick Tax, uitvoerder bij Wijnen Bouw: “In augustus 2019 is de bouw van start gegaan, in maart 2020 werd het beton voor de fundering gestort, de oplevering van het hotel staat gepland in het voorjaar van 2021.”

 

Waterdicht met Vilton
Vilton levert al meer dan 25 jaar waterkerende oplossingen voor de bouw en heeft daarin zijn sporen verdiend. Waterkeringen zijn een belangrijk deel van de onzichtbare bescherming van gebouwen tegen binnendringend vocht. Dat weet ook aannemersbedrijf Wijnen Bouw, met vestigingen in Someren, Schijndel, Horst en Breda en onderdeel van de Wijnen Bouwgroep. Het familiedrijf (anno 1885!) selecteerde op kwaliteit bij waterdicht bouwen en benaderde hiervoor Vilton. Onze collega’s van team Zuid dachten mee met de bouwer en berekenden welk product waar nodig is voor een waterdicht hotel. Deel van de opdracht was om te werken volgens de werkwijze van de nieuwe Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Ons advies: Vilton Liquid Rubber voor het water- en luchtdicht maken en het beschermen van diverse aansluitingen, zoals kozijnen, Vilton Polylood PP slabben voor de waterkering en Vilton WILU-tape voor de wind- en luchtdichting.

Service en advies
Vilton heeft een team van eigen servicemonteurs die de bouwsystemen indien gewenst kan  aanbrengen, zodat de aannemer ontzorgd wordt. Wijnen Bouw koos ervoor om de montage door de eigen vakmensen te laten doen. Daarom gaf een technisch adviseur van Vilton voor aanvang van de montage van de waterkeringsproducten een uitgebreide ingebruikname training aan de vaklieden van Wijnen Bouw. Daarmee houdt de service van Vilton niet op. De technisch adviseur van Vilton komt tijdens de bouw regelmatig een kijkje nemen om het proces te begeleiden en te controleren. Hij doet dan de kwaliteitscontroles en maakt kwaliteitsrapportages. Ook op de dag van het interview werd er een kwaliteitscontrole gedaan en besproken met de uitvoerder. “Deze begeleiding is waardevol”, zegt Yannick Tax. “Het maakt de samenwerking met Vilton prettig.” De uitvoerder noemt het advies van de technisch adviseur over de toepassing en montage van de Vilton-producten heel nuttig. “Absoluut!” Yannick Tax geeft zelf ook aanwijzingen voor de toepassing van de materialen zodat de vakmensen van Wijnen Bouw steeds meer handigheid krijgen in het gebruik ervan: “Ik leg dan bijvoorbeeld uit hoe de producten het beste verwerkt kunnen worden. Ook doe ik na het aanbrengen een eerste controle.”

Kwaliteit
De uitvoerder is tevreden over de kwaliteit van de geleverde producten: “De WILU-tape van Vilton werkt goed. Het is op rechte stukken snel en gemakkelijk aan te brengen en dat levert tijdswinst op in grote projecten. Het werkproces gaat immers sneller.” Naast WILU-tape koos Wijnen Bouw voor Liquid Rubber, een vloeibare coating die geschikt is om diverse aansluitingen water- en luchtdicht te maken. De coating is eenvoudig aan te brengen en te verwerken. Ook werden er Vilton Polylood PP slabben aangebracht voor de waterkering van het hotel.
Ronald Timmermans is onze technisch adviseur in de regio Zuid. Hij legt de voordelen uit van de Polylood PP slabben: “De aansluitingen van de verschillende Polylood PP slabben onderling zijn eenvoudig te maken met Vilton lasband. Hierdoor ontstaat er een kwalitatieve waterkering. Doordat er minder lasverbindingen nodig zijn dan bij traditioneel lood, is er minder kans op lekkage. Ook dit Vilton-product is eenvoudig en snel te verwerken.”

   

Bouwpartner
De uitvoerder is tevreden over de kwaliteit van de producten en de samenwerking met het Vilton team uit de regio Zuid. “Het is fijn dat je weet wat je aan elkaar hebt”, legt Yannick Tax uit. “Ik vind het prettig dat Vilton het initiatief neemt om op de bouw te komen kijken of het materiaal goed verwerkt wordt. Vilton is niet alleen leverancier van bouwproducten, maar geeft ook advies en dat maakt Vilton een echte bouwpartner.”

 

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!

    Werken bij