Drie waterdichte oplossingen voor Blaak 16 - Vilton
Drie waterdichte oplossingen voor Blaak 16

Drie waterdichte oplossingen voor Blaak 16

Uitdaging: een waterdicht gebouw
Waterdichte oplossingen nodig voor uw bouwproject? Vilton leverde aan Dura Vermeer drie systemen om een kantoor en een parkeergarage in Rotterdam Blaak waterdicht te maken. De drie oplossingen tonen de allround expertise van Vilton op het gebied van afdichten.

Oplossing 1: dilatatieprofiel Serie 446
Vilton kreeg van Dura Vermeer het verzoek om met spoed een dilatatieprofiel te leveren. Een concurrent kon namelijk niet tijdig leveren. Vilton leverde snel de Dilatatieprofiel Serie 446. Deze was aanzienlijk goedkoper en makkelijker aan te brengen dan de dilatatieprofiel die in de bestektest oorspronkelijk was opgenomen.

Vilton Services zorgde voor de perfecte uitlijning van het profiel, de juiste verstelling van de ankers en een tijdige plaatsing van het RVS-profiel. Om een waterdichtresultaat te krijgen pasten onze monteurs in de kim Bentonietband toe en is de rubberen inlage van de voeg met Inno-elast verlijmd.

Oplossing 2: Liquid Rubber
De gevel van de parkeergarage in Blaak bestond voor een groot deel uit kalkzandsteen. Om te voorkomen dat hier vocht doorheen trok, hebben de monteurs van Vilton Services over een oppervlakte van 150 m2 liquid rubber aangebracht. Voor de geheel zwarte gevel komt later in het bouwproces een geperforeerde schijngevel te staan, waardoor het gebouw een nette uitstraling krijgt.

Oplossing 3: dampdoorlatende folie en Butylband
Niet alleen de kalkzandsteengevel had bescherming nodig, maar ook de HSB-elementen voor de torengevel diende een beschermlaag te krijgen. Na verschillende testen in de Vilton fabriek constateerden de technisch specialisten van Vilton dat ze het houtenrekwerk het best konden beschermen als ze de randen afplakten met Butylband. De rest van het rekwerk werd vervolgens voorzien van een dampdoorlatende folie die ze aan het Butylband bevestigde met Multiband. Dit systeem is door Dura Vermeer in samenwerking met B&O op alle HSB-elementen van de toren toegepast, waardoor het rekwerk zeer lang beschermd blijft.

Resultaat: een totaalpakket met waterdichte oplossingen voor Blaak 16
Hoofduitvoerder Floor van Zanten kijkt terug op een prettig werkproces. “Vilton is een partij die een totaalpakket biedt. Ondanks de vakantietijd was hun technisch adviseur hier binnen een dag om de zaak op te nemen. Hij introduceerde productsystemen die aan onze eisen voldeden en die ook direct door eigen monteurs van Vilton met garantie gemonteerd konden worden. Daarbij regelde Vilton zelf steigers, gereedschap en tijdige levering van producten.”

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!

    Werken bij