Vilton vertegenwoordigt Migua bij project Zandkasteel in Amsterdam - Vilton

Vilton vertegenwoordigt Migua bij project Zandkasteel in Amsterdam

Afgelopen woensdag 16 februari is Vilton gestart met de werkzaamheden bij project Zandkasteel in Amsterdam. Het is een bijzondere opdracht: sinds de overeenkomst tussen Migua en Vilton is dit het eerste project waarbij de vloerprofielen worden toegepast en verwerkt door Vilton Services. Daarnaast is het architectenbureau Alberts en Van Huut, dat in 1983 het gebouw ontwierp, ook bijna 40 jaar later weer nauw betrokken bij de renovatie.

Project Zandkasteel in de Amsterdamse Poort
Het Zandkasteel, een voormalig kantoorgebouw van ING, is een icoon in Amsterdam en groeide zelfs uit tot monument. Het gebouw krijgt een nieuwe toekomst als ‘mixed-use’ gebouw. Het wordt opgesplitst in twee delen: een woongedeelte en een internationale school. De gemeente neemt dit tweede gedeelte op zich en zal ervoor zorgen dat veel oorspronkelijke elementen behouden zullen blijven. Aannemer Van Wijnen ontfermt zich over het schoolcomplex in het Zandkasteel. Onder het gebouw bevindt zich een parkeergarage en wordt een fietsenstalling gerealiseerd.

Het Zandkasteel: een iconisch gebouw in de Amsterdamse Poort dat in de jaren tachtig werd gerealiseerd.

Vilton per 2022 dealer van Migua op de Nederlandse markt
Vanaf 2022 is Vilton de officiële dealer van de producten van de Duitse fabrikant Migua op de Nederlandse markt. Al geruime tijd is het de wens van Vilton om een samenwerking aan te gaan. In 2021 zijn beide partijen met elkaar in contact gekomen en in januari werd er een overeenkomst gesloten. Vilton is ontzettend blij en trots om dealer te zijn van de topkwaliteit vloerprofielen en materialen van Migua!

Nieuwe vloerprofielen voor project Zandkasteel
Bij de transformatie van het kantoorgebouw naar een school is op voorhand een rapport opgemaakt over de huidige staat van het gebouw. Het bedrijf Aronsohn voerde in opdracht van de gemeente een inspectie uit om de vervuiling en de oorzaak van eerder geconstateerde scheurvorming vast te stellen. De scheurvorming in de dekvloeren bleek een bouwkundig gebrek. In de dilatatievoegen is op veel plaatsen in meer of mindere mate vervuiling terechtgekomen. Daarom zal Vilton de afgekeurde profielen vervangen door type FP 55/35 dilatatieprofielen van Migua, inclusief brandwerend koord. De werkzaamheden van Vilton Services zullen begin maart afgerond zijn.


Samenwerken voor een compleet project
Vilton vervangt de dilatatieprofielen in het Zandkasteel in opdracht van aannemer Van Wijnen. De partijen werken vaker samen en zijn goed op elkaar ingespeeld. Bij deze samenwerking zet Vilton zich in als bouwpartner, ook wanneer er onvoorziene problemen zijn en er een snelle oplossing gewenst is. Vilton heeft alle kennis in huis om de aannemer te helpen het project compleet op te leveren. Bij de samenwerking draait het om het geven van uitvoerbare adviezen: de aangedragen ideeën moeten constructief goed in elkaar steken, uitgewerkt kunnen worden en prijstechnisch interessant zijn.

Vilton: uw bouw, onze technologie
Vilton heeft enorm veel kennis in huis en ervaring met diverse projecten. Wij blijven graag in gesprek en doen geen beloftes die niet te realiseren zijn. Ontdek onze constructieve systemen, hoogwaardige producten en innovatieve oplossingen. Ontvangt u graag meer informatie over Vilton als bouw- of adviespartner? Laat vrijblijvend uw contactgegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!

    Werken bij