Vilton versnelt het bouwproces met prefab in prefab - Vilton

Vilton versnelt het bouwproces met prefab in prefab

Prefab bouwen is één van de oplossingen voor het gebrek aan woningen, een tekort aan arbeidskrachten en stijgende bouwkosten. Met prefabricage worden onderdelen of elementen vooraf in de fabriek gemaakt. Dit versnelt en vereenvoudigt het bouwproces. Wist u dat Vilton elementen van deze geprefabriceerde materialen op maat en kant en klaar kan aanleveren? Zo kunnen wij de werkwijze verder optimaliseren en ontstaat er een versneld proces: prefab in prefab.

Vilton® Manchetten op maat voor Timmerfabriek Neede
Timmerfabriek Neede houdt zich op dit moment bezig met de realisatie van prefab kozijnen voor een appartementencomplex in Amersfoort. Op basis van de maten en gedetailleerde tekeningen is geïnventariseerd welke onderdelen er nodig zijn voor waterdichte kozijnen van hoge kwaliteit. Vilton is hierbij aangehaakt voor de waterkering en op maat gemaakte manchetten van hoogwaardig EPDM. In samenwerking zijn de maten, aantallen en mogelijkheden voor montage bepaald. Inmiddels zijn de eerste kozijnen op locatie gemonteerd door Timmerfabriek Neede.

 

Prefab EPDM Manchetten voor kozijnen
De Vilton® Manchetten die Timmerfabriek Neede gebruikt, zijn op maat gemaakt uit EPDM: een folie die zorgt voor een volledig waterdicht membraan. De manchetten worden vooral toegepast op kwetsbare plekken waar veel water wordt verwacht, bijvoorbeeld bij hoogbouw. De manchetten zijn robuust, eenvoudig te verwerken en worden verlijmd. Zo ontstaat er een volledig water- en luchtdichte aansluiting.

Wilt u meer weten over de prefab Vilton® Manchetten? Bekijk hier de producteigenschappen en technische details van dit product.

Prefab binnen de prefab
Vilton levert al jaren prefab elementen aan timmerfabrieken en andere fabrikanten die betrokken zijn bij de modulaire bouw. Wij passen ons aan aan de werkmethode van de bouwer en zorgen van ontwikkeling tot montage voor een passende oplossing. Wij denken graag mee met de fabrikant om ervoor te zorgen dat onze systemen goed aansluiten op andere prefab materialen en dat deze niet met elkaar conflicteren. Zo verzekeren wij onze bouwpartners van goede luchtdichte- en waterdichte aansluitingen.

Vilton: partner voor timmerfabrieken
Vilton produceert constructieve, waterkerende, luchtdichte en akoestische bouwsystemen. Deze systemen voorkomen scheurvorming, luchtlekken, waterlekkage, trilling- en nagalm overlast. Voor timmerfabrieken kunnen wij verschillende prefab elementen leveren zoals manchetten, op maat gemaakte lateislabben en loodvervanging.

Vilton denkt graag met u mee: van ontwikkeling van een op maat gemaakt product tot de montage. Ontdek vandaag nog onze systemen, deskundige adviezen en innovatieve oplossingen! Laat vrijblijvend uw contactgegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!

    Werken bij