Vilton in samenwerking met Liquid Rubber Europe aan de slag bij The Mayor in Amstelveen - Vilton

Vilton in samenwerking met Liquid Rubber Europe aan de slag bij The Mayor in Amstelveen

Op dit moment wordt het karakteristieke KPMG kantorencomplex in Amstelveen getransformeerd tot een luxe appartementencomplex, genaamd The Mayor. Het betreft acht hoogwaardige residences van internationale allure: duurzame nieuwbouw met luxe penthouses en appartementen. Het gebouw wordt omringd door groen. Zo komt er een nieuw park voor de deur en zijn er riante tuinen en terrassen. Liquid Rubber benaderde Vilton voor de juiste waterdichte oplossing voor de dakterrassen.


The Mayor: superieure luxe en ultiem wooncomfort in Amstelveen.

KPMG-gebouw wordt na 13 jaar The Mayor
Het voormalig KPMG-gebouw, dat oorspronkelijk de naam ‘De Bovenlande’ draagt, werd in 1991 opgeleverd en staat sinds 2009 leeg. Achttien jaar na de bouw liet KPMG een paar honderd meter verderop een nieuw kantoor bouwen, waardoor het oude gebouw zijn functie verloor. Het bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen kocht het gebouw op en is een bouwcombinatie tussen Uba en De Nijs. Met zijn locatie aan de A9 wordt het gezien als de “smaakmaker” van Amstelveen. Naast een totaal ander uiterlijk wordt het gebouw van binnen gestript en opgesplitst in individuele opgangen, liften en trappenhuizen. Naar verwachting vinden de eerste opleveringen in 2023 plaats.

Vilton verzorgt coating voor dak- en tuinterrassen
Vanuit Liquid Rubber ontving Vilton de vraag om te kijken naar de terrassen van het transformatieproject. Hiervoor was een goede oplossing gewenst, die naast gemak ook een aantrekkelijk financieel plaatje met zich meebracht. Na een bezoek aan The Mayor bleek een coating van Liquid Rubber zeer geschikt. Ook voor lastige details, zoals hoeken en opstanden, kan Liquid Rubber voor een egale laag en hechting zorgen. Uiteindelijk is er gekozen voor een combinatie van Liquid Rubber en dakbedekking. Dit laatste wordt met name aangebracht op de plekken waar steigers geplaatst worden voor verdere werkzaamheden.

Liquid Rubber als waterdichte oplossing
Een oppervlakte van 4100 m2 wordt voorzien van een coating van Liquid Rubber. Dit product is volledig verkleefd met de ondergrond en eenvoudig bij te werken. Zo zijn problemen met lekkages makkelijk te traceren en te verhelpen. Voor het aanbrengen van de laag wordt het beton gereinigd, waarna Vilton de coating aanbrengt om het terras waterdicht te maken. Het product is na 24 uur compleet doorgehard en bij een laag van twee millimeter waterdicht. De dikte wordt na het uitharden goed doorgemeten door zowel Vilton als Liquid Rubber. Met een dubbele check voorkomen we lekkage en/of wateroverlast bij toekomstige bewoners.

Inmiddels heeft Vilton een derde deel van de terrassen voorzien van de coating. De realisatie van The Mayor wordt in verschillende fasen afgerond. Na diverse werkzaamheden kan Vilton verder met het aanbrengen van Liquid Rubber op de terrassen.


Vilton brengt Liquid Rubber aan op de terrassen nadat het beton is gereinigd.

Vilton: uw bouw, onze technologie

Vilton werkt nauw samen met partijen zoals Liquid Rubber, waardoor we altijd de beste oplossing bieden. Daarnaast hebben we veel kennis in huis en ervaring met diverse projecten. Wij blijven graag in gesprek en doen geen beloftes die niet te realiseren zijn.

Ontdek onze constructieve systemen, deskundige adviezen en innovatieve oplossingen. Laat vrijblijvend uw contactgegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!

    Werken bij