Vilton past AB Sealant toe bij realisatie Hart van de Waalsprong in Nijmegen - Vilton

Vilton past AB Sealant toe bij realisatie Hart van de Waalsprong in Nijmegen

Op dit moment wordt er in Nijmegen-Noord hard gebouwd aan Hart van de Waalsprong: een gebiedsontwikkeling van zes hectare waar woningen, winkelunits en horecagelegenheden gerealiseerd gaan worden. Vanaf mei 2021 is Vilton nauw betrokken bij dit mooie project. Samen met Liquid Rubber Europe geven wij advies en brengen wij waterkeringen en luchtdichtingen aan.

Hart van de Waalsprong wordt divers en energieneutraal
Het project Hart van de Waalsprong ligt in de wijk Hof van Holland en heeft een uitgesproken karakter door zichtbare duurzaamheid, water en groen, spannende architectuur en een opvallend centraal plein. Met het toepassen van zonnepanelen en zonnepergola’s heeft het winkelcentrum de ambitie om het eerste energieneutrale winkelcentrum van Nederland te worden. Daarnaast zijn er in de wijk openbare tuinen te vinden, evenals duurzame mobiliteitsoplossingen, groene daken, waterpartijen en innovatieve wadi’s (groene greppels in stedelijk gebied).

Hart van de Waalsprong: een dynamische omgeving voor wonen, sporten, uitgaan en natuur.

Bouwopgave met drie gebouwen: Alver, Bliek en Crevas
De woningen, appartementen, winkels en horecagelegenheden worden verdeeld over zeven blokken en liggen verspreid in Hof van Holland. Begin mei 2021 is Janssen de Jong Bouw (verantwoordelijk voor de uitvoering) gestart met de bouw van het eerste deel ‘Bliek’, bestaande uit vijftig appartementen. Nog vóór deze zomer start de bouw van ‘Crevas’ en het derde en laatste deel ‘Alver’. Hier worden in zijn totaliteit ruim zestig woningen en dertig appartementen gerealiseerd. Naar verwachting start men in het najaar met de bouw van het resterende deel van ‘Bliek’, bestaande uit acht woningen en een parkeergelegenheid.

AB Sealant voor het luchtdicht maken van gebouwen
De woningen van Hart van de Waalsprong worden energiezuinig. Daarom moeten deze luchtdicht worden gebouwd om zo min mogelijk energie te verliezen. De afdichting specialisten van Vilton zijn samen met Liquid Rubber Europe in gesprek gegaan voor het vinden van een passende oplossing voor kozijnen en houtskeletbouw elementen.

AB Sealant is een nieuw product van Liquid Rubber Europe en kan aan de binnenzijde van gebouwen worden toegepast. Het product is overschilderbaar, overstucbaar en bij goed aanbrengen 100% luchtdicht. Een ander voordeel van deze nieuwe vorm van liquid rubber is dat het eenvoudig en snel aan te brengen is met een spuit of kwast. Hierdoor kunnen monteurs binnen korte tijd grotere oppervlaktes aanpakken. Met de voortdurend veranderende regelgeving rondom luchtdichting laat Vilton wederom zien dat we altijd de beste oplossing kunnen bieden, waarbij de kwaliteitsborging voorop staat.

Met AB Sealant zorgt Vilton voor een luchtdichte woning om energie te besparen.
Voor het waterdicht maken van gebouwen monteert Vilton Services PVC en Polylood-PP bij galerijen, raam- en deuraansluitingen.

Vilton: uw bouw, onze technologie
Vilton is een producent van constructieve, waterkerende, luchtdichte en akoestische bouwsystemen. Deze systemen voorkomen scheurvorming, luchtlekken, waterlekkage, trilling- en nagalm overlast. Wij hebben het specialisme in huis en werken nauw samen met partijen zoals Liquid Rubber Europe, Alert Isolatie en MIGUA.

Wij blijven graag in gesprek en doen geen beloftes die niet te realiseren zijn. Ontdek vandaag nog onze systemen, deskundige adviezen en innovatieve oplossingen! Laat vrijblijvend uw contactgegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!

    Werken bij