Vilton Airtight Dakvoet: dé slimme oplossing voor luchtdicht bouwen - Vilton

Vilton Airtight Dakvoet: dé slimme oplossing voor luchtdicht bouwen

Waar woningen en andere gebouwen tot stand komen, moet er tegenwoordig altijd rekening gehouden worden met de luchtdichtheid. Er wordt luchtdicht gebouwd: alle ongewenste kieren en naden worden afgedicht zodat ongecontroleerde luchtstromen voorkomen worden. De dakvoet is uitermate geschikt voor het eenvoudige realiseren van een luchtdichte aansluiting bij hellende daken achter de muurplaat. Bijkomend voordeel is dat je op de plek die normaal slecht bereikbaar is direct een thermische isolatie plaatst.

Luchtdichtheid met gecontroleerde ventilatie
Bij luchtdicht bouwen kunnen we onderscheid maken tussen gecontroleerde ventilatie en ongecontroleerde ventilatie. Met gecontroleerde ventilatie – de naam zegt het al – laten we bewust lucht toe middels roosters of ramen om de binnenlucht te verversen. Ventilatie is onmisbaar en zelfs noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Naast deze gecontroleerde ventilatie willen we ongecontroleerde ventilatie juist voorkomen: dit bespaart energie, voorkomt vochtproblemen en dempt geluiden van buitenaf. Het juiste isolatiemateriaal kan hierbij de oplossing bieden.

Het Vilton Airtight programma
Vilton levert prefab systemen om gebouwen luchtdicht, waterdicht, scheurvrij en akoestisch optimaal te maken. Eén van de nieuwe systemen voor prefab bouwen is Vilton Airtight. Net als de andere productsystemen van Airtight zoals Vilton Airtape en Vilton WSW heeft het systeem een uitstekende luchtdichtheid. De Vilton Firetape heeft naast de luchtdichting ook nog een brandwerende functie. De systemen zijn zeer duurzaam en snel aan te brengen. Hierdoor zijn bouwaansluitingen eenvoudig luchtdicht te krijgen.

Vilton Dakvoet voor een luchtdichte aansluiting
De Vilton Dakvoet bestaat uit een glaswolstrook geseald in een dampremmende folie en dient als oplossing voor het realiseren van een luchtdichte aansluiting van hellende daken achter de muurplaat. Het product is voorzien van een glijfolie en wordt voor het plaatsen van de prefab dakelementen aangebracht om de dakvoet en de F-beugels luchtdicht af te sluiten. Daarnaast is de ruimte tussen de muurplaat en het hellende dak thermisch geïsoleerd.

De Vilton Airtight-Dakvoet vult de ruimte optimaal voor een luchtdichte en thermische aansluiting.

Luchtdicht én thermisch geïsoleerd
Door de optimale opvulling van de dakvoet achter de muur en de inhoud van het glaswol wordt een zo goed mogelijke luchtdichte aansluiting gerealiseerd. Hiermee creëren we een luchtdichte en thermische aansluiting. Het is eenvoudig te monteren: de slab is vast te nieten aan de muurplaat en de glijfolie zorgt voor minimale weerstand tijdens de plaatsing van de prefab dakelementen.

Wil je meer weten over de Vilton Airtight Dakvoet? Bekijk hier de producteigenschappen en technische gegevens of neem vrijblijvend contact met ons op!

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!

    Werken bij