“De ThermoStop is een mooi product” - Vilton
“De ThermoStop is een mooi product”

“De ThermoStop is een mooi product”

Op bezoek bij aannemer Ten Brinke voor het project ‘Vredeoord VS’ zitten we in de keet van uitvoerders Twan van der Vrande en Ben van Kooij. Samen zijn ze verantwoordelijk voor de transformatie van het voormalige Philips kantoorpand Vredeoord VS in Eindhoven tot uniek wooncomplex.

Het project
Het transformatieproject Vredeoord VS is een samenwerking tussen bouwer Ten Brinke Helmond (Ten Brinke Group) en Holland Immo Group. De transformatie tot woongebouw van dit relatief jonge kantoorgebouw uit 2003 ging van start op 1 december 2020. De oplevering is naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022. Ondanks dat het complex nog wordt getransformeerd, is al goed zichtbaar hoe het er na afronding uit zal komen te zien: het biedt luxe twee- en driekamerappartementen, maisonnettes, studio’s en een ondergrondse parkeergarage. Ook komt er in en rondom het gebouw een gym, een binnentuin en een gezellige lounge. Een mooie aanvulling op het woningaanbod in Eindhoven!

Vilton ThermoStop
Aannemer Ten Brinke past bij de 125 balkons van de appartementen de ThermoStop koudebrugonderbreking van Vilton toe. De ThermoStop is bevestigd aan de staalconstructie waarop de balkons worden geplaatst. Het is gemaakt van een harde kunststof met een zeer hoge drukvastheid en lage warmtegeleidingscoëfficiënt. Dit maakt het erg geschikt om toegepast te worden als koudebrugonderbreking in staalconstructies, tussen betonelementen of combinaties hiervan. Bijvoorbeeld tussen kolommen, balkons en luifels die door de isolatieschil heen gaan. Dit draagt positief bij aan het energiezuinig bouwen.
Voor Twan van der Vrande is Vredeoord VS het eerste werk waar hij als (mede-)uitvoerder verantwoordelijk voor is. Ook is het het eerste werk waar hij de Vilton ThermoStop toepast, aanbevolen door staalleverancier Ketelaars Staaldesign. Hij is tevreden over de keuze voor deze koudebrug en de kwaliteit ervan. “De ThermoStop is door de grote drukvastheid geschikt voor deze specifieke toepassing bij de balkons. Het heeft precies de eigenschappen die we voor dit project zoeken. Ik hoor van mijn collega’s op de bouwplaats dat het een mooi product is en gemakkelijk verwerkbaar. Ik heb een goede indruk gekregen van de ThermoStop. Echt top!”

Bijzonder
Al rondlopend op de bouwplaats is duidelijk hoe bijzonder het project is. Een iconisch, modern en comfortabel woongebouw op een unieke locatie dichtbij het groen. En ook na de transformatie blijft de historische waarde van het gebouw behouden, door de aanwezigheid van karakteristieke elementen, zoals de zandkleurige natuursteen gevels en de binnentuin.
Twan van der Vrande: “Vredeoord VS is een uitdagend project om aan te werken en het is goed om kennis te maken met nieuwe materialen en producten. Ik kende Vilton al wel van naam, maar had nog niet eerder met hun producten gewerkt. De ThermoStop is een mooi product dat voor een perfecte aansluiting heeft gezorgd op de balkons. Nu ik het product ken, zijn er voor mij weinig alternatieven voor deze specifieke toepassing. De combinatie van het stukje koudebrugonderbreking en de hoge drukvastheid maakt het een bijzonder product. “Ik zou de ThermoStop zeker aanbevelen bij collega-uitvoerders. We zijn tevreden.”

Producteigenschappen ThermoStop
• Hoge drukvastheid
• Goede isolerende eigenschappen
• UV- en ozonbestendig
• Kleur: bruin

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!

    Werken bij