Studiobox - Vilton

Studiobox

Een portable opnamestudio mét goede akoestiek
Hoe ontwerp je een draagbare opnamestudio in een koffer, met goed geluid, zonder ruis op de achtergrond, die op elke willekeurige locatie kan worden ingezet om zonder hoge opstartkosten de eerste stappen te maken in de muziekscene?

Best een uitdaging, maar Fariesh Abdoelrahman, oprichter van het platform Quardin, wist precies wie hij voor deze ontwerpopdracht moest benaderen: David Claassen en Sem Lootsma, industrieel ontwerpers en eigenaren van ontwerpstudio De Plannenmannen. Fariesh vertelt: “Quardin is een organisatie die zich inzet voor talentontwikkeling onder jongeren en hen vanuit hun passie een platform biedt. Wij doen dit veel vanuit muziek. Helaas is het door Corona lastig om met z’n allen naar een muziekstudio te gaan. Een portable studio is dan de oplossing.”

De uitdaging
David en Sem gingen aan de slag met het idee. David vertelt: “Dit project past bij ons. Met ons ‘social design’ bouwen we aan de sociale kant van productontwikkeling. Door onze technische ontwerpkennis en sociale kunde te combineren kunnen we veel betekenen voor onze opdrachtgevers.” De grootste uitdaging voor David en Sem was de beschikbare ruimte van de koffer waar de opnamestudio in moest passen. De Studiobox bestaat uit een aantal standaard (vrij verkrijgbare) producten, maar het akoestische paneel moest speciaal ontworpen worden voor gebruik in de koffer. “We hebben voor een eerdere opdracht al op een prettige manier met Vilton Silent Building samengewerkt, dus toen we op zoek gingen naar een leverancier van een akoestisch scherm wisten we bij welke partij we moesten zijn”, vertelt Sem.

Het resultaat
David, Sem en Fariesh zijn tevreden met het eindresultaat en met de reacties van de jongeren op de Studiobox. Fariesh: “Muziek maken met de Studiobox is een toffe ervaring, de jongeren vinden het  heel leuk. Het is een échte studio en de akoestiek is goed. Het is het echte werk. De Studiobox maakt het mogelijk voor jongeren om zijn of haar talent te ontwikkelen en te bouwen aan de toekomst. Met de Studiobox zijn we daar weer een stukje dichterbij gekomen.”
En de samenwerking met Vilton Silent Building? “Die is gewoon goed!”, zeggen David en Sem: “We zijn blij met het eindresultaat, de Studiobox is een supermooi product geworden. De studio is in een paar minuten op te zetten, doordat het grootste deel van de setup al is aangesloten. De apparatuur neemt weinig ruimte in de koffer in, het is licht in gewicht en werkt goed in combinatie met een microfoonstandaard.”

Benieuwd naar de Studiobox?

Bekijk deze filmpjes:

Quardin: https://www.youtube.com/watch?v=EGyNDajc4ek
De Plannenmannen: https://www.deplannenmannen.nl/studiobox

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!

    Werken bij