Stille Sportzaal: The Dome - Vilton

Stille Sportzaal: The Dome

De uitdaging: nagalmtijd verkorten

The Dome is een sporthal in Houten dat een onderkomen biedt aan meerdere sportverenigingen en scholen. Om gehoorbeschadigingen bij trainers en docenten te voorkomen en om hun verstaanbaarheid te verbeteren, was akoestisch ingrijpen in de sporthal noodzakelijk.

De grote zaal van The Dome is op te splitsen in 3 kleine zalen. De ingenieurs van Vilton moesten daarom voor meerdere ruimten de akoestische nagalmtijd berekenen. Tevens moesten ze rekening houden met flutterecho’s doordat de individuele ruimten doosvormig zijn.

De oplossing: akoestische sportpanelen en fotopanelen

Om het benodigde aantal vierkante meters absorptie te behalen is gekozen voor een combinatie van Viltsonic Sport Akoestische Sportpanelen en akoestische fotopanelen. De standaardmaat van een Viltsonic paneel is ca. 600 x 2420 mm (breedte x hoogte) en heeft een dikte van ca. 60 mm. In samenspraak met Vilton engineering zijn de sportpanelen project specifiek op maat gemaakt.

De geprefabriceerde panelen zijn erg sterk en door het wolvilt aan de buitenzijde erg zacht. Hierdoor zijn de sportpanelen goed in sportomgevingen toepasbaar. Montage en demontage van de sportpanelen kan zeer snel. De met vilt beklede afwerklijsten zorgen daarbij voor een strakke afwerking.

Resultaat: goede akoestiek in de sporthal

The Dome biedt nu door de juiste sportpanelen een prettige sportomgeving. De fotopanelen kunnen als reclameborden worden ingezet, waarmee ze niet alleen voor goede akoestiek in de gymzaal zorgen, maar ook een commercieel doel dienen.

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!