Stille gymzaal: Veerkracht - Vilton
Stille gymzaal: Veerkracht

Stille gymzaal: Veerkracht

De uitdaging: nagalmtijd verkorten
Het kan flink galmen in gymzalen. Denk maar aan het geluid van stuiterende ballen, piepende gymschoenen en schreeuwende kinderen. Een goede akoestiek in gymzalen zorgt voor een prettige sportomgeving. Spring Architecten was als architect betrokken bij de nieuwbouw van de gymzaal van de Amsterdamse basisschool Veerkracht en betrok Vilton bij dit proces. Een goede akoestiek kan immers gehoorbeschadigingen bij gymdocenten  voorkomen en hun verstaanbaarheid verbeteren.

De oplossing: Softsonic akoestische wandpanelen
Wij adviseerden Softsonic akoestische wandpanelen van 43 mm. Softsonic is vormvast, licht in gewicht en heeft zeer goede geluidsabsorberende eigenschappen. Softsonic bestaat uit een laag stevig akoestisch materiaal en een laag versterkt polyesterwol in een kleur naar keuze. De wanden van de gymzaal zijn bekleed met 124m² Softsonic in de kleur oranje. Hierdoor is de gymzaal een echte blikvanger!

Softsonic akoestische panelen worden voornamelijk toegepast op lage wanden in sportzalen, zo ook bij basisschool Veerkracht. Daarnaast heeft het materiaal natuurlijk een esthetisch doel. Softsonic is leverbaar in 39 verschillende kleuren. Het polyesterwol wordt aan de zijkanten omgeslagen voor een nette afwerking, de panelen kunnen hierdoor stuikend tegen elkaar geplaatst worden. De akoestische panelen zijn op maat gemaakt in onze eigen fabriek in Lelystad en door Vilton Services op locatie gemonteerd.

Het resultaat: een goede akoestiek
Basisschool Veerkracht beschikt door de toepassing van Softsonic over een sportomgeving waar het fijn sporten is en die zorgt voor een goede akoestiek in de gymzaal. Een tevreden architect en een blije gymleraar!

Foto: Milad Pallesh

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!

    Werken bij