Mertens Bouwbedrijf kiest voor bouwsystemen van Vilton - Vilton

Mertens Bouwbedrijf kiest voor bouwsystemen van Vilton

Mertens Bouwbedrijf bouwt de voormalige Martinusschool in Weert om tot 5 luxe appartementen, met behoud van oude details, zoals de prachtige glas-in-loodramen. Op de voormalige speelplaats van de school worden 12 stadswoningen gebouwd. De bouwer uit Limburg benaderde ons voor levering van loodvervanger Polylood PP en lateislabben met hoek, voor waterdichting van de woningen. Daar bleef het niet bij. Voor contactgeluidisolatie in het appartementencomplex leverden we akoestisch isolerende TEPA vloerplaten.

De oplevering van zowel de nieuwbouw als renovatie van dit monumentale gebouw uit 1924 staat gepland voor december 2021, vertelt uitvoerder Leon Timmermans. “Mertens Bouwbedrijf is gespecialiseerd in de utiliteitsbouw, we bouwen veel scholen, gezondheidscentra, bedrijven, sportaccommodaties en overheidsgebouwen. Het project waar we nu aan werken is een heel mooi project: zowel renovatie als nieuwbouw.”

Ingebruiknametraining
Vilton heeft een team van eigen servicemonteurs die de bouwsystemen indien gewenst kan  aanbrengen, zodat we de aannemer kunnen ontzorgen. Mertens Bouwbedrijf koos ervoor om de montage door de eigen vakmensen te laten doen. Daarom gaf een van onze technisch adviseurs van team Zuid voor aanvang van de montage van de waterkeringsproducten een uitgebreide ingebruiknametraining aan de vaklieden van Mertens. Tijdens deze praktische uitleg wordt bijvoorbeeld uitgelegd hoe bij het aanbrengen van de waterkeringen lastige hoekjes en moeilijke details opgelost kunnen worden. Door de ingebruiknametraining wordt een foute montage van onze productsystemen voorkomen, waardoor de kans op lekkages – en dus faalkosten – afneemt. Deze kennisdeling is voor ons én voor het eindresultaat heel belangrijk. En daarmee hield de service niet op! Onze technisch adviseur Ronald Timmermans kwam tijdens de bouw regelmatig een kijkje nemen op de bouwplaats om het proces waar nodig te begeleiden en te controleren. Want waterdicht bouwen moet in één keer goed gebeuren. Uitvoerder Leon Timmermans is tevreden: “Ronald kwam langs voor kwaliteitscontroles en maakte kwaliteitsrapportages. Dat deed hij goed.”

Polylood PP
Polylood PP loodvervanger is, doordat het minder lasverbindingen nodig heeft, snel en gemakkelijk aan te brengen. Het is licht in gewicht en eenvoudig in de gewenste vorm te kloppen en te buigen. In grote projecten levert het gebruik van Polylood PP een flinke tijdswinst op en dalen de verwerkingskosten. Polylood PP wordt door ons in onze eigen fabriek verwerkklaar gemaakt en is verkrijgbaar in verschillende afmetingen, kleuren en uitvoeringen.

TEPA vloerplaten
Naast levering van de productsystemen voor waterkering, leverden we op advies van de akoestisch adviseur van Mertens Bouw akoestisch isolerende TEPA vloerplaten. Deze worden gebruikt in het voormalige schoolgebouw dat wordt omgebouwd tot appartementen. Omdat de appartementen in het complex op elkaar aansluiten, was het noodzakelijk om een ‘stille’ vloer te maken. De vloerplaten bestaan uit verend materiaal met als hoofdcomponent gerecycled latex en polyurethaan. Door deze unieke materiaalsamenstelling zijn deze akoestische matten een slimme, ecologische oplossing en geschikt als akoestische laag onder dekvloeren in bijvoorbeeld woningen.

Bouwpartner
De levering van de benodigde materialen verliep netjes, conform afspraak. Ook is de kwaliteit van de geleverde producten goed, geeft uitvoerder Leon Timmermans aan. En de samenwerking met Vilton? “Dat bevalt prima. Wat mij betreft is Vilton een echte bouwpartner.”

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!

    Werken bij