“Bij de meest ingewikkelde akoestische situaties is Vilton Silent Building de perfecte partner” - Vilton

“Bij de meest ingewikkelde akoestische situaties is Vilton Silent Building de perfecte partner”

Romy Kellevink

Wie wel eens in een schoolgebouw rondloopt weet: wanneer de akoestiek in een lokaal niet op orde is, wordt het al snel onprettig, voor de scholieren én docenten.

Een goede akoestiek is belangrijk op school, weet ook Romy Kellevink, interieurstyliste bij Inside Options. Dit bedrijf uit Heemstede ontwerpt leeromgevingen in de breedste zin van het woord. Van klaslokaal tot heel schoolgebouw. Van re-styling tot complete renovatie. Romy: “We kijken, samen met de gebruikers van het gebouw, wat er nodig is voor een prettige, inspirerende schoolomgeving. Onze overtuiging: de beste leeromgevingen worden samen met de gebruikers tot stand gebracht. Samen kom je verder. Een goede akoestiek en hierdoor een betere verstaanbaarheid zorgt er voor dat leerlingen sneller de lesstof onthouden. Daardoor verbeteren ook de leerprestaties.”

De uitdaging:
Voor het Herbert Vissers College (HVC) in Nieuw-Vennep, was Inside Options voor de ‘HVX-klas’ van deze school dringend op zoek naar akoestische bureauschermen voor in een van de themalokalen. HVX staat voor Herbert Vissers eXplore. Dit is een onderwijsmethode waarbij leerlingen met hulp van hun docenten werken aan hun persoonlijke leerroute en uitdagende projecten. Inside Options richtte de HVX-themalokalen in: verschillende ruimtes met elk een eigen sfeer. “Voor de ruimte met het thema ‘The Office’ zochten we 12 schermen die niet portable zijn en waar de scholieren in alle rust individueel kunnen werken. Dat bleek lastig”, vertelt Romy over de zoektocht naar de juiste akoestische oplossing. “We zochten naar schermen met een goede akoestische werking, gemaakt van stevig, degelijk materiaal. Schermen die tegen een stootje kunnen en aan de bureaus bevestigd kunnen worden. Geen readymade product, maar maatwerk.”

De oplossing:
Inside Options had al eerder met Vilton Silent Building samengewerkt. “Wij werken graag met de producten van Vilton”, zegt Romy. “Bij de meest ingewikkelde akoestische situaties is Vilton Silent Building de perfecte partner die met ons meedenkt. Na een gesprek in de showroom van Vilton was ik wederom onder de indruk van de mogelijkheden; niets is te gek op het gebied van akoestiek!”
Dankzij de samenwerking met het Duitse Späh kan Vilton Silent Building high-end oplossingen realiseren voor onder meer luxe kantoor- en woonomgevingen. Dit concept biedt architecten veel vrijheid en mogelijkheden omdat ze zelf de gewenste akoestische oplossingen in verschillende materialen en concepten kunnen ontwerpen. Van complete kunstwerken tot bureauschermen.
Zo zijn zowel architect als gebruiker verzekerd van een fraai design dat aansluit bij de sfeer en stijl van het gebouw én een akoestische oplossing die werkt.

PET-vilt
Inside Options koos ervoor de door hen ontworpen bureauschermen door Vilton Silent Building uit te laten voeren in PET-vilt van 12 mm dik. Een eigentijdse, duurzame keuze. PET-vilt bestaat uit 95% gerecyclede PET-flessen en staat er om bekend dat het de ruimte-akoestiek verbetert. PET-vilt absorbeert geluid en vermindert de nagalmtijd. Een materiaalkeuze waar Romy Kellevink blij mee is: “We hadden voordat we met Vilton in gesprek gingen al de voorkeur voor akoestisch vilt. PET-vilt voelt heel stevig, is van goede kwaliteit en heeft een warme uitstraling.” Daarnaast is het kleur- en slijtvast, UV-gestabiliseerd, onderhoudsvriendelijk, vochtbestendig en recyclebaar. PET-vilt is leverbaar in verschillende diktes, kleuren, patronen en kan op maat worden gemaakt.

          

Het resultaat:
De schermen zijn door Vilton Silent Building gefabriceerd en op kleur gemaakt in een kleur uit het Natural Color System, het NCS-kleursysteem. Ook na het kleuren van het paneel behoudt het materiaal zijn akoestische werking en dat is uniek. Dit komt door de open structuur, ondanks dat het paneel is gekleurd. Romy Kellevink is erg tevreden met het eindresultaat: “We zijn er heel blij mee, de schermen zien er prachtig uit! Naast de akoestische werking van de bureauschermen is het een bonus dat de schermen de mogelijkheid bieden om individueel te werken. Daarnaast zijn de schermen (extra) hufterproof omdat deze aan de tafel zijn gemonteerd, een fijne oplossing die Vilton ons heeft aangeboden. Op het Herbert Vissers College wordt al goed gebruik gemaakt van de akoestische schermen, weet Romy Kellevink: “De schermen zijn goed ontvangen door zowel de docenten als de leerlingen.”

Ontzorgen
Inside Options is tevreden over de samenwerking met Vilton Silent Building. “Ze denken mee over de mogelijkheden en leveren goede service. Vilton ontzorgt. We werken graag met Vilton samen. Het is een echte partner.”

 

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!

    Werken bij