De gemeente Venlo selecteert op kwaliteit bij lucht- en waterdicht maken! - Vilton

De gemeente Venlo selecteert op kwaliteit bij lucht- en waterdicht maken!

Binnenkort wordt er een start gemaakt met de bouw van appartementen die tegen het stadskantoor in Venlo zullen worden aangebouwd en van woningen op de parkeerkelder van het stadskantoor. De gemeente Venlo wilde de aansluitingen op het betonnen parkeerdek volledig lucht- en waterdicht hebben en zocht daarvoor een betrouwbare, kwalitatief goede en duurzame oplossing. De gemeente Venlo benaderde Vilton om een oplossing. Ons advies? Het twee componenten systeem Liquid Rubber BelowGrade, nu ook verkrijgbaar bij Vilton in combinatie met montage door Vilton Services.

Vilton, expert in afdichtingen in de bouw, infra- en betonsector, biedt producten en services die zorgen dat gebouwen waterkerend, scheurvrij, waterdicht en luchtdicht zijn. Zo worden vochtproblemen voorkomen en wordt een prettig leef- en werkklimaat in gebouwen gegarandeerd. Met een eigen fabriek in Lelystad, engineering, transport én ervaren servicemonteurs hebben we alles in huis om onze klanten van a tot z te ontzorgen. Daarnaast biedt Vilton een functioneringsgarantie van 10 jaar, onder de voorwaarde dat de producten door Vilton Services zijn aangebracht.

Waterdicht
Omdat de appartementen tegen het stadskantoor worden aangebouwd en de woningen op de parkeerkelder, is het belangrijk dat de aansluitingen op het dek van de parkeerkelder, het parkeerdek langs het waterbassin en de randafdichting langs het parkeerdek bij het stadskantoor waterdicht zijn. Onze technisch specialist vloeibare afdichtingen bracht samen met een ervaren collega Liquid Rubber BelowGrade aan. Zij weten als geen ander dat aansluitingen op het beton volledig waterdicht moeten zijn: “Daarom hebben we de gemeente Venlo geadviseerd het twee componenten systeem Liquid Rubber BelowGrade te gebruiken. Dit duurzame systeem is erg geschikt voor het waterdicht maken van betondekken, kelderconstructies, tunnels, sprinklerbakken, daktuinen, parkeergarages en betonnen opslagbekkens voor water en afvalwater. Het bijzondere aan deze vloeibare coating is dat deze sterk is, naadloos, bestand tegen temperatuurswisselingen en het zorgt ervoor dat het oppervlak niet alleen lucht- en waterdicht is, maar ook damp- en gasdicht. Daarnaast is het aanbrengen van de coating met het speciale spuitsysteem erg eenvoudig. Deze vloeibare afdichting is niet bij iedereen bekend, maar wie er eenmaal mee kennismaakt is erg enthousiast over de mogelijkheden. Het is een hoogwaardige, kwalitatieve waterafdichting.”

Werkwijze
Voordat de collega’s van team Vilton Zuid aan de slag gingen, werd het betondek eerst onder hoge druk gereinigd met water. Nadat het dek was opgedroogd, werd de vloeibare coating in een laagdikte van 2 mm aangebracht. Eerst werd de opstandafdichting op het parkeerdek langs het waterbassin waterdicht gemaakt. Daarna de randafdichting langs het parkeerdek en de wand van het verlengde dek. Als laatste was het dek van de parkeerkelder aan de beurt. Na applicatie is de toplaag van de coating binnen een paar seconden droog, een volledige uitharding duurt ongeveer 24 uur en hecht volledig aan het beton.

Kwalitatieve afdichting
Liquid Rubber BelowGrade is een op waterbasis elastomerisch gemodificeerd bitumen, vrij van toxische stoffen en oplosmiddelen. Het twee componenten systeem met een anorganische zoutoplossing wordt koud aangebracht en zorgt voor een direct uithardende coating. Eenmaal opgedroogd, werkt Liquid Rubber BelowGrade als een naadloos membraan dat zich volledig hecht aan het betonoppervlak en beschermt tegen indringend water, zout, milde zuren, basen of anorganische chemicaliën. De coating is zeer elastisch (tot 900%!), bij uitharding overbrugt het kleine scheuren in het beton. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat bewegingen of eventuele (haar)scheuren opgevangen kunnen worden.

Opleverrapport
Na het aanbrengen van de vloeibare coating heeft Liquid Rubber in opdracht van Vilton een opleverrapport samengesteld en aangeleverd bij de gemeente Venlo. Dit is een onafhankelijk rapport, waarin de uitgevoerde werkzaamheden zijn beschreven. Daarnaast heeft Vilton ter plekke de laagdikte van de aangebrachte vloeibare coating gemeten en eveneens teruggekoppeld aan de gemeente, als aanvulling op het rapport van Liquid Rubber. Deze meting was goed.

Zo heeft Vilton met het twee componenten systeem Liquid Rubber BelowGrade gezorgd voor een hoogwaardige waterafdichting.

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!

    Werken bij