Double Tree by Hilton in Amsterdam - Vilton

Double Tree by Hilton in Amsterdam

Uitdaging: trillingen van treinen opvangen
Op het Oosterdokseiland is het Double Tree by Hilton gerealiseerd. Het hotel beslaat een oppervlakte van circa 30.000 m2 (BVO). Het bevat 550 hotelkamers, een grote conferentieruimte en 1500 m2 aan bar, restaurant en sky-lounge-accommodatie. Ook zit er een parkeergarage in het gebouw.

Het hotel ligt op steenworp afstand van het Centraal Station in Amsterdam en ligt pal langs het spoor. Hierdoor ontstaan trillingen die niet in het hotel voelbaar mogen zijn.

Oplossing: het CDM ISO-SEB systeem
De trillingen die het railverkeer veroorzaakt, worden ontkoppeld door de Vilton CDM-trillingsdempers die onderdeel uitmaken van een CDM ISO-SEB-systeem. De dempers zijn verwerkt onder de voet van de 6 stuks V-pilaren van het hotel.

De dempers zijn ontworpen op een afveerfrequentie van 8 Hz. Tijdens het ontwerp van de trillingsdempers zijn statische en dynamische testen gedaan om de blokken zo optimaal mogelijk te dimensioneren. Om ook horizontale belastingen op te vangen zijn er SEB-elementen verticaal langs de randen toegepast.

Resultaat: rust en stilte in het Double Tree by Hilton hotel
Door gedegen engineering en onderzoek van Vilton hebben de bezoekers van het Double Tree by Hilton in Amsterdam nu geen last van voorbijrijdende treinen. Vilton toont met dit project zijn brede ervaring met geluids- en trillingsisolatie.

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!

    Werken bij