Bouwbedrijf Van Wijnen - Vilton

Bouwbedrijf Van Wijnen

“Vilton levert maatwerk in waterkeringen”

Een onjuist aangebrachte waterkering? Uitvoerder Martin Prins van bouwbedrijf Van Wijnen moet er eerlijk gezegd niet aan denken. De herstelkosten zullen hoog zijn, bovendien is het zonde van de tijd. Met een beetje pech moeten muren immers afgebroken worden om de fout de herstellen. “Dan ben je zo een paar duizend euro verder.”

Sinds de uitvoerder met productsystemen van Vilton werkt, is het hem gelukkig nog nooit overkomen. En Prins werkt al een aantal jaren zeer intensief samen met het bedrijf. “Vilton levert een totaalpakket. Een technisch adviseur denkt vanaf het allereerste moment met ons mee en rekent precies uit welk product waar nodig is. Vilton levert ook maatwerk. De levering verloopt snel, omdat ze alles op voorraad hebben. Op deze manier heb je bijna geen faalkosten. Maar het belangrijkste van alles is dat de huizen die we bouwen ook écht waterdicht zijn.”

Bouwproject in Zuidpolder
Martin Prins zit in een bouwkeet in Zuidpolder, een nieuw woongebied in het zuiden van Eemnes. Van Wijnen bouwt momenteel aan Ruijersweide, een project dat bestaat uit 26 koopwoningen. De toekomstige bewoners kijken straks uit over een groen weidegebied. Prins wijst naar een bouwtekening aan de muur van de keet, met daarop dwarsdoorsnedes van een aantal woningen. “De huizen zitten vol met producten van Vilton. Sowieso bij alle raampartijen en luifels aan de voorkant van het huis. Verder heeft een flink aantal van deze woningen een aanbouw en een schuur: ook daar zijn waterkeringen nodig.”

Waterkerende oplossingen voor de bouw
Vilton, met een hoofdkantoor en fabriek in Lelystad, levert al meer dan 25 jaar waterkerende oplossingen voor de bouw. “Waterkeringen zijn een belangrijk onderdeel van de onzichtbare bescherming van gebouwen tegen binnendringend vocht”, aldus commercieel directeur Alexander de Vries van Vilton. “Met onze geprefabriceerde oplossingen is de tijd van gepruts op de bouwplaats voorgoed voorbij. Waarom zou je nog knippen en plakken op een steiger als het beter met prefab kan? Onze kracht is dat we een compleet servicepakket bieden voor de afwerking van de schil van een woning. Met andere woorden: wij ontzorgen de klant. Het gaat overigens niet alleen om waterdicht bouwen: een gebouw moet ook scheurvrij en luchtdicht zijn.’’

In vroeg stadium betrokken
Nog voordat de eerste paal van een project de grond in gaat, is Vilton in de regel al betrokken bij een bouwproject. In tegenstelling tot een jaar of vijftien geleden. De Vries: “De muur stond er bij wijze van spreken al, daarna werden wij benaderd. Nu zitten we al met een afnemer aan tafel voordat de eerste paal de grond in gaat. Vilton werkt al vele jaren op deze manier met Van Wijnen samen, het is een co-creatieve partner.”

Van a tot z ontzorgen
Zoals Martin Prins van Van Wijnen ook al aangaf, levert Vilton een totaalpakket. De Vries: “Een eigen fabriek, engineering, transport en ervaren servicemonteurs: we hebben alles in huis. Ook hebben we zestien adviseurs in dienst die alleen maar bezig zijn met het adviseren van klanten. We ontzorgen, van a tot z. Of het nu gaat om luchtdicht bouwen, waterdicht bouwen, waterkeren of het zogeheten opleggen.”

Vilton biedt een functioneringsgarantie van tien jaar, onder de voorwaarde dat de producten door Vilton Services zijn aangebracht.

Planmatige en doordachte aanpak
Het maken van de juiste waterkering vraagt volgens De Vries om een planmatige en doordachte aanpak, in combinatie met kwalitatief hoogstaande en duurzame producten. Tot voor kort waren waterkeringen van lood gemaakt, tegenwoordig wordt vooral gebruikt gemaakt van Combi-lood®, een innovatief en gepatenteerd systeem dat Vilton zelf op de markt heeft gebracht. “Het is ons alternatief voor traditioneel lood”, aldus De Vries.

Combi-lood
Combi-lood – opgebouwd uit cadmiumvrij, gerecyclede PVC slabbenfolie – is voorzien van een knelstrip met aan de uiteinden een strook bladlood. Het kan onder meer worden toegepast als waterkering in opgaand metselwerk, zoals bij galerij- en balkonaansluitingen, maar ook bij lateien boven gevelopeningen. Het is verkrijgbaar in de kleur grijs. De waterkeringen in Eemnes zijn ook van Combi-lood gemaakt. Dit systeem voorkomt in de eerste plaats lekkages. Verder bespaart het op lood, en scheelt het bovendien arbeidstijd.

Polylood
Naast Combi-lood heeft Vilton ook Polylood in het assortiment: een loodvervanger die nóg lichter is en dus helemaal geen lood meer bevat. De Vries: “Beide systemen zijn geënt op gemak en snelheid. Uiteraard is het 100% waterkerend. Die garantie bieden wij.’’

Zorgeloos bouwen met Vilton
Afdichting, bekisting, dilatatie, opleggen en akoestiek: in deze vijf categorieën levert Vilton producten en diensten. Alles voor een optimaal bouwproces en tevreden gebruikers, zo luidt het devies. Het bedrijf ondersteunt bouwpartners bij projecten in de bouw-, infra- en betonsector. Om projecten optimaal te laten verlopen, levert Vilton kennis, oplossingen, doordachte productsystemen en diensten. Bouwen is een teamprestatie, is de stellige overtuiging van het bedrijf. Van projectontwikkelaars, architecten en constructeurs tot aannemers, werkvoorbereiders en uitvoerders, de adviseurs van Vilton werken dagelijks samen met iedereen die in de bouwwereld actief is. Naast productgarantie biedt Vilton functioneringsgarantie.

Ook ontzorgd worden? Neem contact met ons op voor een toolbox-meeting voor een waterdicht advies.

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!

    Werken bij