Bouwbedrijf Van Wijnen: - Vilton

Bouwbedrijf Van Wijnen:

“Het liefst verwerk ik op ieder project waterkeringen van Vilton”

Als het gaat om zekerheid over de kwaliteit van waterkeringen dan is de keuze door uitvoerder Hugo Umans van Van Wijnen snel gemaakt: Vilton Polylood PP. Mede door goede ervaringen met Vilton op andere projecten, is hij heel blij met dit waterkerende productsysteem: “De kwaliteit en de voordelen ervan staan buiten kijf.”

In het Limburgse Tegelen bouwde Van Wijnen het nieuwbouwproject ‘Harmonie’. Dit gevarieerde plan met 16 koopwoningen en 24 huurwoningen is inmiddels opgeleverd en bestaat uit rijwoningen, hoekwoningen en patiobungalows. Uitvoerder Hugo Umans koos ook bij dit project voor de waterkeringen van Vilton. : “Vilton Polylood is gemakkelijk te verwerken; het laat zich eenvoudig in de juiste vorm buigen of kloppen en op lengte maken gaat handig met de loodschaar.” Umans is zeker bij projecten met veel hoeken overtuigd van zowel de kwaliteit als het gemak. “De waterkering van Vilton, bestaand uit PP slabben in combinatie met prefab PP hoeken is erg goed! De aansluitingen van de verschillende slabben onderling en de slabben met de prefab hoeken zijn eenvoudig te maken met Vilton lasband. Hierdoor ontstaat er een kwalitatieve waterkering die zekerheid geeft, ook voor de toekomst!”

Sneller en beter
Hugo Umans kan niet zeggen hoeveel sneller dit product van Vilton aangebracht kan worden in vergelijking met andere producten in de markt. Hij heeft de uren voor het aanbrengen van de loodvervanger niet apart geregistreerd. Maar gezien de vele hoeken in dit project, is hij ervan overtuigd dat het Vilton-systeem sneller gemonteerd kan worden dankzij de prefab PP hoeken. Bijkomend voordeel is dat de kwaliteit van het product en het eindresultaat ook beter is. “De eigen timmerlieden die het product hebben aangebracht waren ook enthousiast over Vilton Polylood omdat het prettig te verwerken is”, benadrukt de uitvoerder.

Instructie, begeleiding en controle
De levering verliep netjes conform afspraak, vertelt Umans. “Voor aanvang van de montage heeft Vilton een uitgebreide gebruiksinstructie gegeven aan de vaklieden die de producten zijn gaan verwerken.” Daarmee hield de service nog niet op, want tijdens de bouw heeft de technisch adviseur van Vilton meerdere bezoeken aan het werk gebracht om het proces te begeleiden en te controleren. “Deze begeleiding was erg prettig”, concludeert Umans tevreden.

Verwerking bij lage temperaturen
De verwerking van Vilton Polylood gaat ook prima met koud weer, al heeft dit wel wat invloed op het product. “De verwerking gaat beter als de producten voor gebruik binnen in een warme ruimte hebben gelegen.” Om te voorkomen dat bij het vastschieten van de pvc knelstrip deze bij koud weer kapot springt, hebben we de producten vastgelijmd. Een gemakkelijke en snelle oplossing dus bij koud weer.

Vilton bij ieder project
Al met al is Umans zeer tevreden over de waterkerende producten van Vilton. “De kwaliteit en de voordelen staan buiten kijf, ik ben er heel blij mee.” Hij benadrukt het belang van kwaliteitsproducten bij waterkering. “Terugkomen om lekkages op te lossen is duur. Dus als het aan mij ligt, verwerk ik op ieder project dit productsysteem van Vilton”, vat Umans zijn ervaring kort en krachtig samen.

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!

    Werken bij