Bouwbedrijf Maasveste Berben Bouw: - Vilton

Bouwbedrijf Maasveste Berben Bouw:

“Vilton is een echte bouwpartner”

Maasveste Berben Bouw benaderde Vilton voor advies en levering van het productsysteem voor waterdichting van de balkonaansluiting van het project ‘Hof van Langfoor’ in Sittard. “Vilton levert productsystemen van goede kwaliteit die gemakkelijk te verwerken zijn.”

Maasveste Berben Bouw uit het Limburgse St. Odiliënberg bouwt op dit moment aan het Hof van Langfoor, een project bestaande uit 56 duurzame koop- en huurappartementen verdeeld over twee gebouwen van zeven woonlagen. De toekomstige bewoners kijken straks uit over het Eisenhouwerpark of de historische binnenstad van Sittard.
In de bouwkeet aan de Geallieerdenstraat spreken we Peter Vries, werkvoorbereider bij Maasveste Berben Bouw. Aan de wand hangt een bouwtekening, met daarop dwarsdoorsnedes van het Hof van Langfoor. Peter Vries: “De bouw van dit project ging in juli 2019 van start en naar verwachting zal het in het eerste kwartaal 2021 worden opgeleverd.” Duurzaamheid is een belangrijk aandachtspunt binnen het ontwerp van dit project. Zo worden duurzame technieken toegepast zoals zonnepanelen en de appartementen worden aangesloten op Stadsverwarming HGN (Het Groene Net).

Advies en levering
Vilton, met het hoofdkantoor en fabriek in Lelystad, levert al meer dan 25 jaar waterkerende oplossingen voor de bouw. Waterkeringen zijn een belangrijk onderdeel van de onzichtbare bescherming van gebouwen tegen binnendringend vocht. Dat weet ook Maasveste Berben Bouw. Deze bouwer bouwt al sinds 1859 (!) en selecteert op kwaliteit bij waterdicht bouwen. Hoofduitvoerder Guido Ploum benaderde specialist Vilton voor advies en levering van het productsysteem voor waterdichting van de balkonaansluiting. Het Vilton-team van de regio Zuid, adviseerde welk systeem nodig is. Deel van de opdracht was om te werken volgens de werkwijze van de nieuwe Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen. Dit sluit goed aan bij de werkwijze van Vilton en van de servicemonteurs van Vilton Services. Het advies: funderingsfolie PVC en EPDM voor het duurzaam waterdicht maken van de balkons. Dit productsysteem zorgt voor een goede, duurzame afdichting en voorkomt lekkages. Daarnaast is het gemakkelijk toe te passen en het scheelt bovendien arbeidstijd ten opzichte van traditioneel lood. De ervaren servicemonteurs van Vilton hebben de funderingsfolie en EPDM inmiddels aangebracht.
Daarnaast heeft de aannemer onder begeleiding van Vilton loodvervanger Polylood PP aangebracht. Vilton Polylood PP is, doordat het minder lasverbindingen nodig heeft, snel en gemakkelijk aan te brengen. Het is licht in gewicht en eenvoudig in de gewenste vorm te kloppen en te buigen. In grote projecten levert het gebruik van Polylood PP een flinke tijdswinst op en dalen de verwerkingskosten. Polylood PP wordt door Vilton in de eigen fabriek verwerkklaar gemaakt en is verkrijgbaar in verschillende afmetingen, kleuren en uitvoeringen.

Bouwpartner
Vilton werkt al jaren samen met de bouwer uit Limburg. Werkvoorbereider Peter Vries: “We hebben een goede relatie met Vilton. Vilton is een echte bouwpartner en levert systemen van goede kwaliteit die gemakkelijk te verwerken zijn. Daarnaast geven de technisch adviseurs kundig advies over de toepassing en montage van de producten. Dat is voor ons heel waardevol.”
De levering van de productsystemen verliep netjes conform afspraak, geeft Peter Vries aan. “Voor aanvang van de montage van Polylood PP heeft Vilton een uitgebreide gebruiksinstructie gegeven aan de vaklieden die Vilton Polylood PP zijn gaan verwerken.” Daarmee hield de service niet op. De technisch adviseur van Vilton komt tijdens de bouw regelmatig een kijkje nemen om het proces te begeleiden en te controleren. Dan doet hij de kwaliteitscontroles en maakt hij kwaliteitsrapportages. En dat wordt gewaardeerd, vertelt de werkvoorbereider: “Deze begeleiding is erg prettig en maakt dat we al zo lang met elkaar samenwerken.”
De werkvoorbereider en hoofduitvoerder zijn tevreden over de waterkerende producten en over de samenwerking met het Vilton team uit de regio Zuid. Ook de montagedienst van Vilton krijgt een pluim. “We zijn heel tevreden over de servicemonteurs van Vilton. Ze werken netjes en secuur en ruimen hun spullen aan het einde van de dag op. We laten het aanbrengen van de waterkeringen graag over aan de monteurs van Vilton. We hebben er geen omkijken meer naar.”

Vilton ontzorgt
Ronald Timmermans is onze technisch adviseur in de regio Zuid. Hij legt uit wat het ontzorgen van de klant in de praktijk betekent: “Vilton heeft een eigen fabriek, engineering, transport en ervaren servicemonteurs. Als technisch adviseur ben ik gefocust op het adviseren van klanten. We ontzorgen, van a tot z. Niet alleen op het gebied van waterdicht bouwen, maar ook luchtdicht bouwen of het zogeheten opleggen.”

Ook een waterdicht advies?
Wilt u ook ontzorgd worden op het gebied van waterkeringen? Neem contact met ons op voor een waterdicht advies.

 

 

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!

    Werken bij