Bouwbedrijf Heijmans: - Vilton

Bouwbedrijf Heijmans:

“Polylood en Combi-lood zijn een goed alternatief voor lood”

Erwin Wassink, uitvoerder van Heijmans, heeft goede ervaringen met de waterkerende productsystemen van Vilton op diverse projecten. Hij werkt er graag mee en erkent de kwaliteit ervan. “Combi-lood en Polylood zijn goede producten. Ze zijn gemakkelijk te verwerken in vergelijking met traditioneel lood.”

In het Gelderse Nijkerk bouwt bouwbedrijf Heijmans aan de woonwijk ‘Doornsteeg’. De komende jaren worden in deze groene, landelijke woonwijk zo’n 1.200 woningen ontwikkeld; vrijstaande huizen, 2-onder-1 kap woningen, rijwoningen en appartementen. In de eerste fase realiseert Heijmans 78 woningen (48 koop- en 30 huurwoningen) in het deelplan ‘Bloesemgaarde’. Deze woningen krijgen een dorpse uitstraling, worden standaard voorzien van hoogwaardige isolatie, zonnepanelen, een ventilatiesysteem én zijn nagenoeg energieneutraal (EPC 0).

Kwaliteit
Uitvoerder Erwin Wassink koos ook bij dit project voor de waterkeringen van Vilton: “De waterkerende producten van Vilton bevallen gewoon goed! Daarom werken we ook nu weer met Vilton Polylood, Vilton Combi-lood, hoeken en lasband. Deze zijn van goede kwaliteit en gemakkelijk te verwerken in vergelijking met traditioneel lood.” Niet alleen heeft Vilton voor dit project waterkerende productsystemen geleverd, uiteindelijk is ook de servicedienst van Vilton Services betrokken bij het aanbrengen ervan bij de aansluiting van de balkons. Erwin Wassink: “In principe brengen onze eigen mensen altijd zelf de waterkeringen aan, maar door de vele hoeken en gaten bij de balkons in dit project, hebben we de specialisten van Vilton erbij gevraagd. En dat is heel goed bevallen. Het was erg fijn dat de servicedienst van Vilton op het laatste moment nog kon worden ingepland. De Vilton Servicemonteurs hebben op de bouwplaats goed werk geleverd. Alle hoekjes en gaatjes zijn gedicht. We zijn erg tevreden over het resultaat. Jullie servicemonteurs kunnen goed met het spul omgaan!”

Expertise & garantie
Vilton heeft 25 jaar ervaring met loodsystemen en -vervangers. Combi-lood en Polylood zijn een bekend en gewaardeerd alternatief voor lood in de bouw en bieden veel voordelen. Dat ervaart ook Erwin Wassink: “Beide loodvervangers zijn een goed alternatief voor traditioneel lood en gemakkelijk te verwerken. Het aanbrengen gaat snel en eenvoudig. Dat horen we ook van onze eigen vakmensen die er graag mee werken. Geen gebuig en geknip meer op de steiger en dat scheelt tijd. Het bouwproces gaat hierdoor sneller.”

Instructie, begeleiding en controle
Voor aanvang van de montage van de waterkeringen heeft de technisch adviseur van Vilton de uitgebreide ingebruikname training gegeven aan de vaklieden die de waterkeringsproducten zijn gaan verwerken. Accountmanager Edmund Mijnheer: “We hebben de lastige hoekjes en moeilijke details bekeken en hebben beoordeeld hoe we dit het beste konden oplossen. In overleg met bouwbedrijf Heijmans hebben we ervoor gekozen om onze servicedienst hiervoor in te schakelen. Vilton Services heeft de waterkeringen vervolgens op de lastige plekken onder garantie aangebracht.” Daarmee hield de service nog niet op, want tijdens de bouw heeft de technisch adviseur de bouwplaats regelmatig bezocht om het proces te begeleiden en te controleren. Erwin Wassink: “De begeleiding en advisering vanuit Vilton was goed. We hadden vooraf de situatie op het gebied van waterkeringen voor dit project simpeler ingeschat dan het was. Samen met Vilton hebben we naar oplossingen gekeken en uiteindelijk is het op een goede manier opgelost.”

Bouwpartner
Al met al is de uitvoerder van dit mooie project in Nijkerk tevreden over de waterkerende producten van Vilton. “Het is gemakkelijk schakelen met Vilton en de kwaliteit van de producten is goed. De levering was netjes volgens afspraak. Vilton levert snel en goed”, sluit Erwin Wassink af.

Ook ontzorgd worden? Neem contact met ons op: https://blog.vilton.nl/waterkeringen

 

  

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!

    Werken bij