Een belangrijke rol voor Vilton bij Aanpak Ring Zuid - Vilton

Een belangrijke rol voor Vilton bij Aanpak Ring Zuid

De belangrijkste toegangspoort van Groningen dreigt dicht te slibben door de grote groei die de stad doormaakt. Er wonen steeds meer mensen en de stad krijgt meer bezoekers. Daarom begon aannemer Combinatie Herepoort, in opdracht van Rijkswaterstaat, in 2018 met de ombouw van de zuidelijke ringweg. Het plan is om een compacte weg te realiseren met een groene uitstraling, waar ook viaducten en tunnels een rol krijgen. Vilton treedt op als bouwpartner en heeft een adviserende en uitvoerende rol bij dit grootschalige project.

Aanpak Ring Zuid: een nieuwe ringweg in Groningen
Aanpak Ring Zuid is de ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit verbetert niet alleen de bereikbaarheid, maar draagt ook positief bij aan de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid in de stad. Het steeds grotere aantal mensen dat hier woont, is namelijk merkbaar in het verkeer. Op de twaalf kilometer lange ringweg komen vaak files voor die zorgen voor vertraging. Dit maakt het moeilijker om kantoren, bedrijventerreinen en wijken te bereiken.

Combinatie Herepoort bestaat uit Max Bögl Nederland BV, Züblin Nederland BV, Oosterhof Holman Infra BV, Koninklijke Sjouke Dijkstra BV, Roelofs Wegenbouw BV en Jansma Drachten BV. Deze aannemersgroep voert de werkzaamheden gefaseerd uit. Er worden tijdelijke wegen aangelegd zodat het verkeer zo goed mogelijk kan doorrijden. Naar verwachting is het project in 2024 afgerond.

De oude situatie van de zuidelijke ringweg in Groningen.

 

De nieuwe situatie van de zuidelijke ringweg in Groningen: het Zuiderplantsoen.

Vilton als technisch specialist civiel/infra
De nieuwe ringweg zal onder andere bestaan uit diverse viaducten en tunnels: hier treedt Vilton op als technisch specialist beton en infra. Om lekkage te voorkomen worden de vloer en wand dilataties voorzien binnen als mede buitenliggende rubberen dilatatie voegenbanden type FMS400 en AM500. Daarnaast verzorgt Vilton ook de opleggingen voor de paalmatrassen, overige opleggingen en de benodigde voegprofielen. Onze technisch specialist verzorgt een passend advies, denkt mee in de voortgang van het bouwproces, werkt tekeningen uit en coördineert de werkzaamheden op het project. Tevens verzorgen onze eigen gecertificeerde monteurs op locatie alle benodigde vulkanisatie in de voegenbanden. Zo ontzorgt Vilton aannemer Combinatie Herepoort op het gebied van dilataties, opleggingen en overige voorkomende materialen.

Vilton treedt, net als bij andere projecten, ook bij Aanpak Ring Zuid op als bouwpartner. Dit houdt in dat de aannemer ook bij ons terecht kan voor onvoorziene omstandigheden. Daarbij denkt Vilton graag mee over projecten die nog niet zijn uitbesteed. Dit doen wij onder andere door tekeningen nauwkeurig door te nemen en te anticiperen op lastige aansluitingen en- of details. We werken samen volgens de BIM-methodiek. BIM (Building Information Modelling) is een samenwerkingsgericht proces waarbij bouwprofessionals samen werken aan de planning, het ontwerp en de constructie van een gebouw binnen een 3D-model.

Vilton heeft alle kennis in huis om samen met onze gewaardeerde leveranciers, onze eigen werkvoorbereiding en engineering bij te springen om uw project tijdig te realiseren. Met Vilton als bouwpartner zorgen we er samen voor dat uw bouwproces zo vloeiend mogelijk verloopt.

Operatie (tijdelijk) Julianaplein
Op dit moment wordt het Julianaplein, een centraal punt van de ringweg, helemaal vernieuwd. Hiermee verdwijnen de stoplichten, krijgt elk verkeer zijn eigen baan en neemt de kans op files sterk af. In zuidelijke richting wordt een tijdelijk Julianaplein aangelegd die ongeveer twee jaar in gebruik zal zijn. Bent u nieuwsgierig naar de vorderingen? De werkzaamheden van Aanpak Ring Zuid zijn te volgen via diverse livestreams op de officiële website van het project.

Het toekomstige Julianaplein in Groningen.

Vilton: uw bouw, onze technologie
Vilton heeft ervaring in grootschalige projecten, blijft graag in gesprek en doet geen beloftes die niet te realiseren zijn. Ontdek onze constructieve systemen, hoogwaardige producten en innovatieve oplossingen. Ontvangt u graag meer informatie over Vilton als bouw- of adviespartner? Laat vrijblijvend uw contactgegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!

    Werken bij