Polylood bij woningbouwproject Plan Den Doorn

Polylood bij woningbouwproject Plan Den Doorn

In het mooie Brabantse Almkerk legt aannemersbedrijf P. Van Leeuwen momenteel de laatste hand aan Plan Den Doorn. Als onderdeel van dit woningbouwproject, zijn de afgelopen jaren al tientallen woningen neergezet. Nu in de 4e en laatste fase worden nog eens 26 woningen in diverse variaties gebouwd (twee-onder-een-kap, vrijstaand en geschakeld).

Op de plaatsen waar de woonkamers van de woningen zijn uitgebouwd en op de plekken waar garages en bergingen zijn uitgebouwd, is met PVC-folie en loodvervanger Polylood een waterkering gemaakt.

Vilton Polylood heeft drie grote voordelen:

– Er kan met langere lengtes gewerkt worden. Hierdoor hoeven monteurs minder lassen te maken. Dit betekent minder risico op lekkages en dus lagere faalkosten.

-Daarnaast zijn Vilton Polylood PP slabben aanzienlijk lichter in gewicht waardoor ze gemakkelijker te verwerken zijn. De afgenomen lichamelijke belasting kan helpen ziekteverzuim terug te dringen.

-Tot slot heeft het productsysteem geen waarde in het illegale circuit omdat het niet als traditioneel lood is om te smelten en door te verhandelen. Het risico op diefstal uit de opslag, of – érger nog – uit de gevel is daardoor te verwaarlozen.

Door op dit project te kiezen voor een zwarte loodvervanger wordt het aantal kleurovergangen in de gevel beperkt. Er is immers geen kleurverschil tussen de zwarte dakbedekking en de strook loodvervanger die uit de gevel komt. Dit levert een fraai eindresultaat op.

Het werken op grote lengtes met Polylood levert veel voordeel op
Aannemer P. Van Leeuwen heeft al tijdens de ruwbouw een strook loodvervanger in de gevel verwerkt zodat de bewoner na oplevering zelf nog een carport of garage kan plaatsen.

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!