"Het Vilton kruipluik is simpel en snel te monteren" - Vilton

“Het Vilton kruipluik is simpel en snel te monteren”

Het kruipluik is één van de grootste luchtlekken in een woning. In de praktijk blijkt het lastig én tijdrovend om het kruipluik volledig luchtdicht te krijgen. Vilton heeft een volledig luchtdicht vloerluik ontwikkeld. Nieuw hierbij is dat de matrand van kunststof gemaakt is in plaats van metaal. Deze kunststoffen matrand, die rust op een Vilton afdichtingsband E10, zorgt ervoor dat het kruipluik niet alleen luchtdicht is, maar ook gasdicht. Daarnaast is het Vilton vloerluik gemakkelijk en snel te monteren: het verkort de installatietijd aanzienlijk.

Erik Duiker, uitvoerder en kwaliteitsmanager bij Bouwbedrijf Dijkstra Draisma, heeft het Vilton kruipluik toegepast in een woning in Bolsward. “Als bouwbedrijf zijn we altijd bezig met luchtdicht bouwen. Dus toen we hoorden dat Vilton een nieuw kruipluik heeft ontwikkeld, waren we hier erg benieuwd naar en hebben we gelijk contact met Vilton opgenomen. Wat ons bij de montage van het luik gelijk opviel, is dat het vloerluik simpel en snel te monteren is. Dat is een echt pluspunt! In de bouw zijn we gewend aan een kruipluik met een stalen frame. Het Vilton kruipluik heeft een kunststoffen matrand waardoor het frame stijver is en dat zorgt voor een snelle montage, aangezien er minder stelwerkzaamheden zijn. Daarnaast is ook de aansluiting naar de vloer gelijk klaar en is het kruipluik direct lucht- en gasdicht.”

Blowerdoortest
Na de montage van het kruipluik heeft Erik Duiker het kruipluik laten testen met een zogeheten ‘blowerdoortest’ (luchtdichtheidmeting). Erik Duiker: “We hebben de woning tijdens de luchtdichtheidmeting op onderdruk gezet. Tijdens de blowerdoortest was de kruipruimte vol met rook, maar ondanks de onderdruk kwam er geen rook door het luik. Een teken dat het kruipluik potdicht was.” De uitvoerder is erg positief over het Vilton kruipluik en hij zou het luik zeker aanbevelen bij collega-aannemers. Een suggestie die hij doet is om montage helemaal zonder schroeven mogelijk te maken, dit zou de montage nóg iets verder kunnen versnellen.

Whitepaper Luchtdicht bouwen
Wilt u meer informatie over luchtdicht bouwen? Download dan gratis de whitepaper Luchtdicht bouwen. Hierin zetten wij de belangrijkste informatie over luchtdicht bouwen op een rij. 

 

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!