"Als uitvoerder heb ik er geen omkijken meer naar" - Vilton

“Als uitvoerder heb ik er geen omkijken meer naar”

In Nederland weten we als geen ander dat water een geduchte tegenstander is. Ook woningen moeten worden beschermd tegen optrekkend vocht zodat water geen kans maakt. Het maken van de juiste waterkering vraagt daarom om een planmatige en doordachte aanpak. Vilton denkt graag met u mee over de juiste waterkering, zowel bij het ontwerp als in een latere fase in de bouw.

Marcel Rakké, uitvoerder bij BAM Woningbouw Nieuwegein, is duidelijk over zijn aanpak van vocht in een muur. Voor het project ‘Weespersluis’ in Weesp hoefde hij niet lang na te denken over waterkering en welke producten hiervoor te gebruiken. “Ik heb bij meerdere projecten gewerkt met Vilton Polylood PP loodvervanger. Dat is goed spul, eerlijk is eerlijk! Het was voor mij daarom vanzelfsprekend om ook voor dit project te kiezen voor Polylood PP. We werken er graag mee, mijn mensen vragen ook naar Polylood PP. Waarom? Doordat dit product minder verbindingen nodig heeft, is het snel en gemakkelijk aan te brengen. Dat levert een flinke tijdswinst op en dat is belangrijk bij grote projecten zoals deze. Hierdoor dalen de verwerkingskosten en kan ik mijn mensen anders inplannen. En belangrijk: doordat er minder lassen zijn dan bij traditioneel lood, is er minder kans op lekkage.”

Prefab lokketten
Bij het waterkeren zijn de hoeken het lastigste om te doen, het kost veel tijd. Vilton weet dat en produceert en levert daarom prefab hoeken, inwendige en uitwendige voor een platdakaansluiting. Ook zijn er prefab loketten geleverd voor de schuine daken. Marcel Rakké: “Doordat Vilton de moeilijkste delen al voor ons in elkaar heeft gezet, hoeven wij de hoeken alleen nog maar te verlijmen en vervolgens de normale lasverbindingen.” De uitvoerder is positief over Vilton Polylood PP, zowel over het product als over de verwerkbaarheid. “Ik zou het zeker aanbevelen. Het totaalpakket dat Vilton biedt op het gebied van waterkering is gewoon goed: eenvoudig om te verwerken, gemakkelijk te verlijmen, het zit gelijk goed op z’n plek. En belangrijk: het is gewoon van goede kwaliteit. Als uitvoerder heb ik er geen omkijken meer naar. We worden hiermee ontzorgd en dat maakt mij een blije uitvoerder”, sluit Marcel af met een lach.

Wilt u meer weten?
Betrouwbare waterkeringen laten aanbrengen? Neem contact met ons op voor een toolbox-meeting voor een waterdicht advies.


 

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!