Als het echt duurzaam luchtdicht en brandveilig moet - Vilton

Als het echt duurzaam luchtdicht en brandveilig moet

Door de ontwikkelingen op het gebied van prefab bouwen en de geldende regelgeving vanuit de Wet Kwaliteitsborging blijkt dat aansluitingen niet altijd voldoende luchtdicht zijn. Daarom hebben we in samenwerking met Alert Isolatie een selectie producten ontwikkeld, een geweldige oplossing voor luchtdicht bouwen. Deze range biedt naast luchtdichtheid een circulaire oplossing. Dit maakt gebruik van traditionele afdichtingen als PUR en kit overbodig. Zoals bij al onze systemen verliezen we met deze ontwikkeling snelheid van werken niet uit het oog.

Alert Isolatie is sinds 1979 dé minerale wol isolatiespecialist voor alle vormen van isolatietoepassingen in de bouw. Het bedrijf uit Schiedam is de afgelopen jaren steeds meer eigen producten gaan ontwikkelen en produceren en biedt verschillende gepatenteerde oplossingen voor het luchtdicht en brandveilig opleveren van bouwaansluitingen. “Om bouwaansluitingen écht luchtdicht te maken moeten de bouwdelen perfect op elkaar aansluiten”, vertelt Michel Stok van Alert Isolatie. “We hebben hiervoor een aantal producten ontwikkeld: de Dakvoet, Airtight, Airtape, Firetight, Firetape en de WSW (Woningscheidende wand).”

Airtight
Neem de Airtight: dit product zorgt ervoor dat er heel simpel in één handeling zowel een luchtdichte als een thermische afsluiting tussen bouwdelen wordt gerealiseerd. Michel Stok legt uit hoe het werkt: “De Airtight bestaat uit een gevacumeerde strook minerale wol verpakt in een dampremmende PE-folie. Na plaatsing en doorprikken van de verpakking vult de wol de tussenruimte op en zorgt hiermee voor een thermisch geïsoleerde, luchtdichte en brandveilige aansluiting van bouwaansluitingen. In de vorm van de Firetight is het product ook nog eens drie uur lang brandwerend.”
De Airtape en de Firetape zijn isolatiestroken tot zes meter lang van zes centimeter breed en dik. Door het vacuüm wordt dit teruggebracht tot één centimeter dikte. Hierdoor past het in kleine ruimtes en dankzij dubbelzijdig tape blijft het op z’n plek. Alleen even doorprikken en het vult de tussenruimte volledig en blijvend luchtdicht op. De Firetape is een speciale Airtape die 60 minuten brandwerend is. Michel Stok: “Zo worden bouwdelen écht duurzaam luchtdicht en brandveilig.”

Ontzorgen
Andere Vilton Airtight-productsystemen op het gebied van luchtdicht bouwen die toegevoegd zijn aan ons assortiment zijn de dakvoetisolatie en de WSW (Woningscheidende wand). Met de dakvoetisolatie wordt gemakkelijk een luchtdichte aansluiting van hellende daken gerealiseerd. Het bestaat uit een glaswolstrook ingeseald in een dampremmende folie en voorzien van een glijslabbe. De dakvoetisolatie wordt voor het plaatsen van de prefab dakelementen aangebracht om zo de ruimte achter de muurplaat luchtdicht af te sluiten. De WSW zorgt voor een luchtdichte en thermische afsluiting tussen geprefabriceerde dakelementen boven de woningscheidende spouw, dit alles met een optimale brandveiligheid.

Voordelen
Zo ontzorgen we met de Dakvoet, Airtight, Airtape, Firetight, Firetape en de WSW bouwbedrijven op het gebied van een luchtdicht en brandveilig gebouw. En dat niet alleen, het gebruik van deze zes productsystemen maakt het toepassen van de eerder genoemde tapes, bandjes, kitten of PUR-schuim overbodig! Voor deze materialen, waarvan bekend is dat ze niet of minder duurzaam zijn, is er nu dus een uitstekend alternatief. Michel Stok vertelt: “We hebben van diverse opdrachtgevers die zelf testen hebben uitgevoerd de bevestiging gekregen dat onze producten inderdaad een uitstekende luchtdichtklasse hebben (klasse 4 bij naden tussen de 10 en 30 mm). Zij passen deze sindsdien standaard toe in hun bouwprojecten. De uitstekende luchtdichtheid is niet het enige voordeel. Andere voordelen zijn de duurzaamheid (denk aan circulair), de kwaliteit en niet onbelangrijk: omdat de producten eenvoudig aan te brengen zijn, is het veel minder arbeidsintensief: een flinke besparing op de arbeidskosten!”

Zo zetten we ons samen met Alert Isolatie in voor een duurzame luchtdichte en brandveilige oplossing voor de prefab bouw.

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!