Dag van de Bouw - Vilton

Dag van de Bouw

Op 15 juni vindt de Dag van de Bouw plaats, waarbij bedrijven uit de bouw en infra hun projecten openstellen voor het publiek. Iedereen is welkom, dus u kunt tussen 10.00 en 16.00 uur kijken bij de in aanbouw zijnde woontoren De Beukenhorst (Beukenlaan 36 in Groningen) van Bouwgroep Dijkstra Draisma. Het bijzondere aan dit project is dat het aardbevingsbestendig én gasloos is. Natuurlijk is Vilton als expert in seismisch bouwen hier ook aanwezig. We vertellen u dan graag hoe onze Vilton FIP-D isolatoren (sliders) dit gebouw ontkoppelen van de fundering en daarmee aardbevingsbestendig maakt.

Veiligheid voor de inwoners van Groningen staat voorop bij zowel nieuwbouw als renovatie. Dit geldt niet alleen voor woningen, maar ook voor openbare gebouwen, scholen en kantoren. Vilton draagt bij aan deze veiligheid door oplossingen te bieden voor zowel het versterken van bouwconstructies als het ontkoppelen.

Ontkoppelen
Dit doet Vilton door gebouwen volledig van de fundering te ontkoppelen met base-isolation (sliders). Door sliders in te zetten hoeft alleen de fundering te worden aangepast. Het gebouw boven de sliders kan op de gebruikelijke manier worden gerealiseerd. Deze seismische oplossing maakt traditioneel versterken onnodig terwijl de veiligheid op hoog niveau wordt gebracht.

Versterken
Het innovatieve systeem BRAD (Buckling-Restraint Axial Damper) versterkt de bouwconstructie waardoor het gebouw aardtrillingen veilig kan doorstaan. Door te ontkoppelen of door te versterken maakt Vilton constructies aardbevingsbestendig, samen met architecten, constructeurs en aannemers.

Meer informatie over dit bijzondere project, kijk op: https://bit.ly/2Z9C5RP

Bent u geïnteresseerd in onze innovatieve seismische oplossingen? Neem dan contact met ons op: https://hubs.ly/H0jcsjG0

 

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!