De 5 voordelen van Combi-lood - Vilton

De 5 voordelen van Combi-lood

Gemakkelijk aan te brengen, licht in gewicht én duurzaam: er zijn genoeg redenen om te kiezen voor minder lood!

Vilton heeft 25 jaar ervaring met loodsystemen en –vervangers en mag zich als producent en leverancier van waterkerende systemen als Combi-lood, Polylood en Polylood PP gerust expert noemen op dit gebied. Combi-lood is een alternatief voor traditioneel lood en wordt toegepast als waterkering in opgaand metselwerk, onder andere bij lateien boven gevelopeningen en bij galerij- en balkonaansluitingen.

Kent u de 5 belangrijkste redenen om te kiezen voor Combi-lood als alternatief voor traditioneel lood?

1 Gemakkelijk te verwerken
Combi-lood wordt verwerkt en bewerkt als traditioneel bladlood. Het grote verschil is dat Combi-lood minder lasverbindingen nodig heeft. Hierdoor is het snel en eenvoudig aan te brengen. Doordat er minder lasnaden nodig zijn, is er minder kans op lekkage dan bij traditioneel lood. In grote projecten levert het gebruik van Combi-lood een flinke tijdswinst op en dalen de verwerkingskosten.

2 Milieuvriendelijk
Mocht de architect kiezen voor een traditionele uitstraling met echt lood, dan is Combi-lood de juiste keuze. Combi-lood is namelijk traditioneel bladlood, aangebracht op een cadmiumvrij en recyclebaar PVC slabbenfolie. Dankzij het gebruik van minder lood, is Combi-lood vriendelijker voor het milieu dan traditioneel lood. Daarnaast is Combi-lood UV- en ozonbestendig en zorgt het ervoor dat het gebouw duurzaam waterdicht is vanaf het moment van montage.

3 Maatwerk
Kwaliteit verhogend én eenvoudig aan het brengen op het werk zijn de prefab inwendige en uitwendige Combi-lood hoeken. Deze hoeken worden net als Combi-lood door Vilton in de eigen fabriek gemaakt en zijn uit voorraad leverbaar. Combi-lood is verkrijgbaar in verschillende afmetingen, met en zonder las, standaard verkrijgbaar in 18 ponds lood (kg/m²). Ook 15, 20 of 25 ponds lood is op aanvraag leverbaar. Waarom zou u nog knippen en plakken op de steiger als het ook met prefab kan? De tijd van gepruts op de bouwplaats met waterkeringen is voorgoed voorbij. ­

4 Expertise & garantie
Vilton heeft 25 jaar ervaring met loodsystemen en -vervangers. Combi-lood is een bekend en gewaardeerd alternatief voor lood in de bouw. U kunt Combi-lood zelf aanbrengen of dit met garantie laten doen door de ervaren monteurs van Vilton Services. Zo wordt u als klant ontzorgd en bent u verzekerd van kwaliteit.

5 Licht in gewicht
Met lood in weer en wind de steiger op? Dat is toch zo’n 27 kg die omhoog moet worden getild! Met Combi-lood is dit gesjouw verleden tijd: het weegt 28% minder dan traditioneel lood. Een voordeel in combinatie met het aanbreng gemak van Combi-lood.

Meer informatie?
Betrouwbare waterkeringen laten aanleggen? Vraag het de experts van Vilton! Kijk hier voor meer informatie. Wilt u meer lezen over Combi-lood loodvervanger of een van de andere waterkerende systemen, kijk dan op deze pagina.

 

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!