De productpakketten van het V5-systeem - Vilton

De productpakketten van het V5-systeem

Het V5-systeem voor luchtdicht bouwen ontzorgt bouwpartijen door het effectief aanbrengen van een luchtdichte en goed geïsoleerde thermische schil. Afdichting volgens de V5-aanpak van Vilton kan met drie pakketten: Standaard Dicht, Super Dicht en Hermetisch Dicht. Ieder pakket komt met eigen montagemethoden en producten. We helpen u graag het beste pakket te selecteren op basis van soliditeit, innovatiekracht en prijs.

V1. Kozijn afdichting

Kozijn afdichting in het Standaard Dicht Pakket
WILU Fleece Binnen: door deze acryl tape kan een luchtdichte afdichting worden gecreëerd aan de binnenzijde van het binnenspouwblad. Deze tape is direct overschilder- en overstuukbaar. Toch zitten er ook diverse nadelen aan het afdichten van woningen aan de binnenkant.

Kozijn afdichting in het Super Dicht Pakket
WILU Tape Zwart: dit is een goede acryltape van 0,2 tot 0,3 mm dik die een luchtdichte afdichting garandeert. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan ook gewerkt worden met WILU Fleece Duo, aangezien deze ook op licht vochtige ondergronden toepasbaar is. Afdichting met de WILU tapes vindt plaats aan de buitenzijde van het buitenspouwblad.

Kozijn afdichting in het Hermetisch Dicht Pakket
Butylband: dit is de best beschikbare tape voor het afdichten van kozijnen. Doordat de tape 1,2 mm dik is, garandeert het een jarenlange waterdichte en luchtdichte afdichting. Voor een optimaal resultaat worden bij de hoeken van de kozijnen speciale kozijndriehoekjes aangebracht. Bij poreuze ondergronden wordt voor het aanbrengen van de Vilton Butylband eerst geprimerd. Afdichting van kieren en naden bij de kozijnen vindt plaats aan de buitenzijde van het buitenspouwblad.

V2. Dakkap afdichting

Dakkap afdichting in het Standaard Dicht Pakket
WILU Tape Zwart of WILU Fleece Binnen: doorgaans wordt in het Standaard Dicht pakket de dakkap afgedicht met acryltape. Indien de binnenzijde van een woning moet worden gestuukt, is de uit polyamide vervaardigde WILU Fleece Binnen een alternatief voor de zwarte WILU Tape. Door de witte kleur van de WILU Fleece Binnen schijnt deze niet door het stuukwerk heen.

Dakkap afdichting in het Super Dicht Pakket
Butylband: dakkap afdichting gebeurt met hoogwaardig Vilton Butylband. Deze tape is goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

Dakkap afdichting in het Hermetisch Dicht Pakket
MTC-schuim: dit innovatieve schuim kan over de hele lengte van de dakkap geplaatst worden. Doordat het schuim zeer glad is, beweegt de binnenzijde van het dak bij plaatsing van het dak moeiteloos over het schuim. Na de plaatsing van het dak, daalt het dak in op het schuim, waardoor een luchtdichte afdichting ontstaat.

V3. Kanaalplaat afdichting

Kanaalplaat afdichting in het Standaard Dicht Pakket en Super Dicht Pakket
WILU Tape Zwart: dit is een luchtdichte acryltape die veel toegepast wordt voor het afdichten van de gaten in kanaalplaten.

Kanaalplaat afdichting in het Hermetisch Dicht Pakket
WILU Tape Fleece Duo: deze tape van gemodificeerde polyamide is goed in het afdichten van de gaten in kanaalplaten. Naast dat het goede luchtdichte eigenschappen heeft, zorgt het voor de beste vochtregulatie. Bovendien valt WILU Fleece Duo ook onder vochtige omstandigheden te plaatsen en is het niet nodig om te primeren.

V4. Luchtdichte 0plegging

Luchtdichte oplegging in de pakketten Standaard Dicht, Super Dicht, Hermetisch Dicht
DB Seal: dit is 100% synthetisch bouwvilt gecombineerd met een luchtdichtingsband waarop de kanaalplaat gelegd kan worden. Door de acryl kleeflaag is het toe te passen op zeer veel ondergronden en verschuift het niet tijdens het plaatsen van de vloerplaten.

V5. Afdichting kruipruimte

Het kruipluik is één van de grootste luchtlekken in een woning. In de praktijk blijkt het lastig en tijdrovend om het kruipluik volledig luchtdicht te krijgen. Vilton heeft nu een volledig luchtdicht vloerluik ontwikkeld. Nieuw hierbij is dat de matrand van kunststof gemaakt is in plaats van metaal. Deze kunststoffen matrand, die rust op een Vilton afdichtingsband E10, zorgt ervoor dat het Vilton kruipluik niet alleen luchtdicht is, maar ook gasdicht is. Het kruipluik kan in slechts een half uur gemonteerd worden en is dan ook gelijk 100% luchtdicht. En meteen beloopbaar.

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!